Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Fogorvosnak vagy gyógyszerészn...

Fogorvosnak vagy gyógyszerésznek tanulnátok? Miért? Nemet és kort is írjatok!

Figyelt kérdés
Amit rólam tudni kell, hogy mindkét hivatás érdekel és mindkettőt szívesen csinálnám. Valószínűleg a fogorvosit fogom elsőnek megjelölni, mert ahhoz kicsit jobban húz a szívem, viszont a gyógyszerészet szerintem kevésbé stresszes. Észak-Európában élek itt mindkettőt elég jól megfizetik. Még nagyon fiatal vagyok, de már most nyugdíjas (levéglegesített), mert volt egy nagyobb betegségem. De jelenleg nagyon jól vagyok és az orvosom szerint mindkét szakot eltudnám végezni és gyakorolni is mindkét hivatást.Itt lehet tanulni és dolgozni is a nyugdíj mellett. A hossza nem számít, mint írtam, fiatal vagyok + itt fizetnek is azért, mert tanulok + fizetik a lakhatást. Egyébként 5.5 éves itt az alap fogorvosi képzés és 5 éves a gyógyszerészeti azon része, amivel patikát is nyithatsz, a sima gyógyszerészet viszont csak 3 éves. Nem az itteni válaszok alapján fogok dönteni, de azért szívesen olvasnék néhány véleményt, pro és kontra ügyben. Köszönöm szépen! Szép napot nektek! :)

2020. nov. 14. 14:54
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 A kérdező kommentje:
finn 10-es =magyar 5-ös, erős 5-ös, mert szerintem a 9-es lehet olyan, mint nálatok a gyenge 5-ös, csak ugye nálatok nincs különbség gyenge meg erős között.
2020. nov. 15. 11:28
 32/62 anonim ***** válasza:

Finnben is 12 osztály van,ugye?

Szóval akkor biológiából és kémiából is elég jó vagy.

2020. nov. 15. 11:32
 33/62 A kérdező kommentje:

Itt az általános iskola 9 osztályból áll a gimnázium pedig 3-ból. Általános iskolában mindent kell tanulni, gimnáziumban azt tanulod amilyen irányba mész, pl. nekem ezeket a tantárgyakat nézik:

Úgy írom, ahogy a legtöbb pontot érnek:

1. emelt matek (közepet is nézik,de abból kevesebb pont jár)

2. kémia (ebből csak egy szint van, emeltnek felel meg)

3. fizika (ebből is csak egy szint van,emeltnek felel meg)

4. biológia (ebből is csak egy szint van, emeltnek felel meg)

5. finn/svéd (ebből is csak egy szint van,szinten emeltnek felel meg)

6. legalább egy emelt nyelv (nem emelt nyelvet is néznek, itt 3 szint van a nyelveknél, de azokból kevesebb pont jár, én 3 nyelvből teszek emeltet a biztonság kedvéért, még a finnen kívül, amelyik a legjobb lesz, azt nézik)

7. Egy reál tárgy, nekem ez a pszichológia, itt az reálnak számít.

2020. nov. 15. 11:39
 34/62 anonim ***** válasza:

Értem. A felvételivel nem lesz gondod akkor:)

Egyébként az is jó választási szempont,hogy a bioszt,vagy a kémiát szereted-e jobban. Ha a kémiát,akkor gyógyszerész,ha biológia,akkor fogorvosi/szájsebészet.

2020. nov. 15. 11:43
 35/62 A kérdező kommentje:
Itt biológiából meg kell tanulni az ország gombafajait meg mindenfélét. Érdekesnek találom, de azt bemagolni mind sokszor elég fárasztó, így sokszor azt érzem,hogy a kémia könnyebb, másfelől ott meg a számítások jelentenek kihívást, sokat kell gyakorolni.
2020. nov. 15. 12:22
 36/62 anonim ***** válasza:

Igen,mindennek meg vannak a maga előnye-hátrányai.

De összességében melyik szereted jobban?

2020. nov. 15. 13:27
 37/62 A kérdező kommentje:
Ha az embertant nézzük, akkor a biológiát, ha minden mást, akkor viszont inkább a kémiát, mert az logikusabb. Szóval jelenleg is ott tartok, hogy első helyen a fogorvosi fog állni. Oda valamennyivel nehezebb is bejutni, nem lenne értelme 2. helyre tenni. És ha nem lesz saját gyógyszertáram, akkor jobban is lehet vele keresni, állami szektorban is.
2020. nov. 15. 13:31
 38/62 anonim ***** válasza:

Nekem már úgy tűnik,hogy nagyjából eldöntötted magadban,hogy fogorvos leszel.

Egyáltalán nem baj,gratulálok a döntésedhez!:)

Lelkiismeretes munkat kívánok!:)

2020. nov. 15. 13:43
 39/62 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Neked is sok sikert kívánok! :)
2020. nov. 15. 13:46
 40/62 anonim ***** válasza:
Szívesen. Jó voot veled beszélgetni.:)
2020. nov. 15. 13:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!