Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Fogorvosnak vagy gyógyszerészn...

Fogorvosnak vagy gyógyszerésznek tanulnátok? Miért? Nemet és kort is írjatok!

Figyelt kérdés
Amit rólam tudni kell, hogy mindkét hivatás érdekel és mindkettőt szívesen csinálnám. Valószínűleg a fogorvosit fogom elsőnek megjelölni, mert ahhoz kicsit jobban húz a szívem, viszont a gyógyszerészet szerintem kevésbé stresszes. Észak-Európában élek itt mindkettőt elég jól megfizetik. Még nagyon fiatal vagyok, de már most nyugdíjas (levéglegesített), mert volt egy nagyobb betegségem. De jelenleg nagyon jól vagyok és az orvosom szerint mindkét szakot eltudnám végezni és gyakorolni is mindkét hivatást.Itt lehet tanulni és dolgozni is a nyugdíj mellett. A hossza nem számít, mint írtam, fiatal vagyok + itt fizetnek is azért, mert tanulok + fizetik a lakhatást. Egyébként 5.5 éves itt az alap fogorvosi képzés és 5 éves a gyógyszerészeti azon része, amivel patikát is nyithatsz, a sima gyógyszerészet viszont csak 3 éves. Nem az itteni válaszok alapján fogok dönteni, de azért szívesen olvasnék néhány véleményt, pro és kontra ügyben. Köszönöm szépen! Szép napot nektek! :)

2020. nov. 14. 14:54
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 A kérdező kommentje:
Nagyobb az esély rá, hogy felvesznek, mint,hogy nem, de ha mégsem, akkor már csak azon kell gondolkodni, hogy vajon megjelöljem e tényleg és menjek e valóban gyógyszerészetire, ha nem vesznek fel, vagy próbálkozzam, amíg fel nem vesznek. Te megjelölsz más szakokat is az orvosin kívül, vagy addig próbálkozol,amíg fel nem vesznek?
2020. nov. 16. 06:31
 42/62 anonim ***** válasza:

Szerintem ezen,hogy felvesznek-e,ne aggódj.

Egyébként én igen,mert a második nagy álmom az orvosi után a biológus:)

2020. nov. 16. 06:34
 43/62 A kérdező kommentje:
Tehát biológus leszel, ha nem vennének fel orvosira? Ezt a kettőt jelölöd? Tudom,hogy jobb nem aggódni miatta, mert azt csak elvonja a figyelmet, csak annyiból kérdéses, hogy megjelöljek e mást. A gyógyszerészet érdekel,de sokat gondolkodtam rajta és rájöttem, hogy legjobban a fogorvosi vonz, bár azt is belátom, hogy lehet a gyógyszerészet már egyetem után kényelmesebb lenne.
2020. nov. 16. 06:37
 44/62 anonim ***** válasza:

Most lehet,hogy a gyógyszerészetet kényelmesebb lenne elvégezni,de ez nem releváns.

Mert annak sok értelme nincs,hogy a gyógyszerészetet választod és gyomorideggel mész dolgozni.

Egyébként én azért is lennék biológus (ha nem sikerülne az orvosi),mert engem ugyanúgy vonz,mint az orvosi.

2020. nov. 16. 06:49
 45/62 A kérdező kommentje:
Szerintem elvégezni ugyanolyan nehéz lenne, mert mindkettőben más lenne a nehézség számomra. Nem mennék gyomorideggel dolgozni, mert vonz az is, tuti élvezném, csak szerintem ott lenne bennem, hogy mi lenne ha.... Én úgy gondolom, hogy maga a munka kényelmesebb végzés után, aztán lehet rosszul gondolom. Ha belegondolok, hogy hol dolgoznék szívesen, akkor fogorvosi rendelőben vagy gyógyszertárban. Annyi, hogy a fogorvosi régebb óta célom, ezért érzem kicsit bizonytalannak a gyógyszerészetit.
2020. nov. 16. 06:58
 46/62 anonim ***** válasza:

"csak szerintem ott lenne bennem, hogy mi lenne ha.... "

Na igen.

Egyébként az jutott ezsembe,hogy főállásban fogorvos legyél, másodállásban meg nyiss egy patikát.

Lehet,hogy ez nagyon húzos lenne,de opció:D

2020. nov. 16. 07:03
 47/62 anonim ***** válasza:
64%
Legyél gyógyszerész, a legnyugodtabb munka, és én szeretem (sote IV.)
2020. nov. 16. 23:57
 48/62 anonim ***** válasza:
100%
#47! Ezt majd az egyetem elvégzése után egy 2-3 év gyógyszertári munka után ismételd el! XD
2020. nov. 17. 08:45
 49/62 anonim ***** válasza:
Hát nyugodtabb mint az orvosi az biztos :D
2020. nov. 17. 09:33
 50/62 anonim ***** válasza:
*orvos
2020. nov. 17. 09:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!