Tudtok tíz ujjal GÉPÍRNI?
Figyelt kérdés
2011. nov. 6. 13:04
31/39 anonim válasza:
Én nem tudok tíz ujjas gépelést, de kb. én is 4-6 ujjamat használom. Van, hogy nem nézem a billentyűt. Ha nézem akkor már olyan gyorsan írok, hogy meg kell néha állnom, mert nem tudok olyan gyorsan gondolkodni mit is akarok írni :) Amúgy meg a tíz ujjas gépelés gyorsabb mint ha 6 ujjal gépel valaki. De ha belegondolunk a 10 ujjas gépelés igazság szerint csak 8 mert a két hüvelyk ujjad a space billentyűn van. Így már nem teljesen igaz a 10 ujjas gépelés. :)
32/39 anonim válasza:
Tényleg, a betűkön csak nyolc ujj van, kettő pedig a space-n.
Viszont: ne csak a helyben megfogalmazott szövegre gondolj, hanem arra is, hogy másolsz egy már megírt szöveget. Erre kell a vakon gépelés, mert ha a szövegről leveszed mindig a tekintetedet, nem tudsz haladni. Gondolj pl. egy szakdolgozat legépelésére.
33/39 anonim válasza:
Nem tudok, általában 4-5-6 ujjal írok, de így is gyorsan megy, vakon írni, sötétben is tudok, úgyhogy szerintem nem fogom majd megtanulni :D Bár nem tudom, ki tudja, mit hoz a jövő :D
34/39 anonim válasza:
Igen tudok, 10 ujjal, vakon gépelek. Alapszakmám. 25 éve ezt csinálom. Miközben gépelem a gondolataimat, azalatt mással beszélgetek teljesen másról.
35/39 anonim válasza:
Tudok, kilencedikbe gyakoroltuk programmal. :)
Azóta sem használom mind a tízet, és ugyanolyan gyorsan megy. Szvsz nincs sok értelme, ha valakinek jól megy, használja úgy.
36/39 anonim válasza:
Közben azon gondolkodom, hogy ez miért ilyen kardinális kérdés. Már négy oldalt betöltöttek a válaszok. Pedig: nem mindegy?
37/39 A kérdező kommentje:
Csak azért írtam ki a kérdést, hogy megtudjam, hogy fontos-e megtanulni a gépelést. És azt szűrtem le, hogy igen, fontos..:)
Köszönöm a sok választ!
2011. nov. 16. 17:02
38/39 anonim válasza:
Nem XD Max 4-el [jobb és bal kéz mutató és középső ujj]
39/39 anonim válasza:
Igen. Napi szinten használom és tanfolyamon oktatom immáron harmadik éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!