Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » OKJ vagy Cert, melyik ér...

OKJ vagy Cert, melyik ér többet a magyar munkaerőpiacon?

Figyelt kérdés

Melyik ér többet a magyar munkaerőpiacon?

Informatikai rendszergazda OKJ

vagy

Red Hat Certified System Administrator (RHCSA)

jan. 4. 11:51
1 2 3 4
 31/35 gentoojedi ***** válasza:

Erre nem válaszoltam:

"És ez sokkal hatékonyabbá teszi a rendszert, hardware szinten is. Ha ezt nem ismered fel, nem tudom miért hívod magad gentoojedi-nek."

De felismerem, hogy hatékonyabb a rendszer. De NEM VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN!

Én realista vagyok és nem fanatikus. Te gentoo fanatikus lehetsz én meg gentoo párti, de tudom minek hol van a helye! Ettől vagyok jedi.

Eszem ágában sincs nem oda illő környezetbe betenni se olyan embernek ajánlani, aki nem képes vagy nem hajlandó az előnyeit kihasználni.

Gentoo otthonra asztali gépre nagyon jó választás, ha értesz hozzá és van időt meg hajlandóságod fabrikálni a rendszert.

De gentoo előnye egyben a hátránya is. Otthoni saját gépre előny, vállalati szerverre hátrány.

jan. 7. 23:27
 32/35 gentoojedi ***** válasza:
Azt meg minden lepontozó itzseninek mondom, hogy olyan létezik vállalatnál, hogy szerverre vagy munkaállomásra szánt random kereskedelmi linux disztribúciónál egy egy alapértelmezetten telepíthető alkalmazást optimalizálva és kivett vagy hozzáadott funkciókkal kell használni, neadj isten még módosításokat is kell végezni a szoftverben, de arra van lehetőség akár egy red hatnál, akár egy SLED esetében, hogy feltelepíted/letöltöd a forrást és módosítva/patchelve és esetleg optimalizálva lefordítod. Ilyen előfordul. De ez még mindig az egyszerűbb megoldás, mint gentoot üzemeltetni vállalati környezetben. Atyaég! Vállalati környezetben barkácslinuxot! Gratula!
jan. 7. 23:33
 33/35 anonim ***** válasza:
Csak úgy érdekességképpen, anno az extra.hu alatt Gentoo futott. A szolgáltatás megszűnése után azért kukázták, mert a cPanelre építették rá a fizetős szolgáltatást.
jan. 8. 00:09
 34/35 gentoojedi ***** válasza:

Voltak valaha gentoos vállalati próbálkozások. De egyik sem nagy multinál. Webhosztingos meg egyéb webes cégek között sok a garázscég. A garázscégek minőségéről meg ne is beszéljünk.

Én is csinálhatnék vállalkozást, ahol kitalálom márpedig gentto lesz a szerveren. Aztán felveszek három it szakembert és közlöm velük h gentoot kell üzemeltetni. Vállalkozók közt is elég sok a kókler.

jan. 8. 00:51
 35/35 A kérdező kommentje:

Jól mondod, teljesen egyetértek veled. Innen is bebizonyosodik, hogy sok itt a troll. Aki tényleg az IT-ban dolgozik és igazságot mond azt lepontozzák.

Tehát a konklúziója ennek a topicnak:

Red Hat rossz

RHCSA rossz

Gentoo enterprise OK

OKJ OK

Azért poénból megnéznék egy OKJ-s gentoos admint ahogy be konfigurál egy enterprise szervert mondjuk egy banknak.

Meg egy RHCSA-s admint ahogy egy Red Hat szervert konfigurál.

Szerintetek melyik lesz jobb rendszer? :D

Ezt elképzeltem. Olyan egy hetet adnék a Gentoo-s szervernek.

jan. 8. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!