OKJ vagy Cert, melyik ér többet a magyar munkaerőpiacon?
Melyik ér többet a magyar munkaerőpiacon?
Informatikai rendszergazda OKJ
vagy
Red Hat Certified System Administrator (RHCSA)
12, Így van vicces, hogy annyi volt a kérdésem melyik ér többet, ami a szavazásból kiderül, hogy az OKJ. De legalább még vannak értelmes emberek is itt.
Innentől eljutottunk odáig, hogy én egy senkiházi vagyok hogy egyáltalán az IT területen gondolkodok a közgazdász diploma után.
De hát úgy tűnik a gyakoris milliós fizetésről akkor már lecsúsztam, ahhoz 15 éve kellett volna kezdenem.
Még egy egyetemet nem szeretnék elkezdeni.
Raádásul két komment ellent is mond egymásnak, az egyik azt mondja, hogy mindenhol indiaiak vannak nagy a verseny, a másik meg hogy ha Red Hatet tanulok azzal lespecifikálom magam. Jelentsen ez bármit is. Szerintem specializálódni akart lenni.
Pont hogy akkor minél specifikusabb valami annál kevesebb a verseny benne.
Az IT-nek ezer féle ágazata van nem hinném hogy mindenhol csak az indiaiak vannak. Ez általánosítás.
Nekem Cisco certjeim vannak, de dolgozom Mikrotikkel és Ubiquiti-vel is többek között... Nincs itt semmilyen lespecializálódás, de az igaz, hogy a Cisco-t a képzések miatt mélyebben ismerem.
Igazából a certek legtöbbször csak a munka elnyerése miatt kell a cégnek. Pl. Cisco csak úgy vállal garanciát az eszközeire, ha általa elismert szakember üzemelteti az eszközeit. Egy ismerősöm szervizben dolgozik, neki meg azért kell márkaspecifikus cert, mert csak így volt hajlandó szervizelési szerződést kötni a gyártó a céggel és a cert meglétét rendszeresen ellenőrzik is.
"Le lehet pontozni, de egy Red Hat certifikáció akkor is többet ér, mint egy OKJ-s rendszergazdaképzés"
Ekvivalensen értéktelen mindkettő. De ha neked megnyugtatóbb Red Hat certifikációval munkanélküliként ülni otthon, akkor végezd el azt! :)
16, Köszi a választ! Akkor lehet ezt a Cisco-t kezdem el, mert még nem tudom melyiket de it - ben szeretnék dolgozni. Elég volt a közgazdaságtanból, egyetem alatt meg is utáltam.
Ismerőseim meg nagyon jól keresnek az IT-ben, és kiegyensúlyozottak, home office be sem kell járni a munkahelyre. Ők ajánlották hogy vagy egy OKJ-t csináljak minimum, vagy ezt a Red Hat-et. Vagy ha tetszik akkor mind a kettőt. Be is tudnának ajánlani egy két helyre, szóval ezzel nem lesz gond.
Még nem tudom melyiket, ehhez keresek infót.
Itt van pl. Br 1 milliós fizetés. Mi az első elvárás? Red hat. Nem OKJ :D Csak a trolloknak írom:
"Itt van pl. Br 1 milliós fizetés. Mi az első elvárás? Red hat. Nem OKJ :D"
Te komolyan ennyire analfabéta vagy, hogy még az írott szöveget sem vagy képes értelmezni? Idézem:
"Elvárások:
Linux (SUSE, RedHat) üzemeltetési gyakorlat
Hasonló munkakörben szerzett 3-5 éves tapasztalat"
Egy szóval nem említik a jelentéktelen RHCSA certet ami mellett napok óta érvelsz. Red Hat (mint enterprise szintű Linux disztribúció) kérnek üzemeltetési gyakorlatot, nem pedig egy selejt papírt. Másfelől 3-5 éves tapasztalatra ez a bér nevetségesen alacsony. De megnyugtatlak téged te ilyen alacsony kompetenciával még eddig sem fogsz eljutni hogy ilyen cég alkalmazzon. További sok sikert az RHCSA karrierutadon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!