Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ritka nyelvvel (pl holland)...

Ritka nyelvvel (pl holland) mennyire lehet előrejutni a magyar munkaerőpiacon?

Figyelt kérdés

2021. febr. 27. 21:56
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Ne a munkaerőpiacon akarj előrejutni. Az túl elméleti. Találj olyan céget, amelyiknek rád van szüksége, akkor nem lesz gond. De ha nem akarsz mindent egy lapra feltenni, akkor tanulj mást is, ne csak pusztán a hollandtól várd a csodát.
2021. febr. 27. 22:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem a kulcsszavakból triviális, hogy közgazdászként végeztem a Corvinus-on. Emellé tanulnám a hollandot, nem önmagában a vakvilágba.
2021. febr. 27. 23:10
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Semennyire, az összes holland full perfektül beszél angolul. Már az óvodások is folyékonyan tolják.
2021. febr. 28. 10:03
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Hollandal Magyarországon nem sokat érsz. Max valami SSCbe support melóhoz kérik.

Hollandiában meg holland miatt hollandot alkalmaznak.

2021. márc. 1. 20:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
SSC-kben "keresett". Azt mindenki maga döntse el, hogy ő szeretne olyan helyre menni dolgozni vagy sem.
2021. márc. 1. 20:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen helyen akarsz dolgozni, sokat fozetnek amúgy érte ismerősöm szerint, de csak nagy városban.
2021. márc. 1. 22:30
 7/9 anonim ***** válasza:
46%

#3 Ezt hol álmodtad meg?

Én Hollandiában élek és iskolában dolgozom (basisschool), szóval mesélj még kérlek, mi fölött siklottam még így el? 😂

Ami igaz, az igaz, a lakosság nagyrésze jól beszéli az angolt, DE, függ attól is, hogy mi a munkád és hogy hol dolgozol (értsd: az ország melyik részén). Ahol én élek angollal (pedig rendesen beszélem) nem sokra mennék, ugyanis sokan (akiknek nincs felsőoktatási végzettségük, vagy valamilyen középfokú) nem igazán beszélik, van tapasztalatom e téren. Sőt! A sógoromék egyetemet végeztek, beszélnek jól angolul, de sosem erőltették meg magukat úgy igazán, sokszor olyan volt, mintha teljesen kiesett volna nekik, hogy én nem vagyok holland, meg nem nyikkantak volna angolul, tolták a hollandot mindvégig...Ők hollandok, hollandul akarnak kommunikálni, ennyi.

Persze továbbra is tartom, hogy rengetegen beszélnek és nekik van talán a legjobb angol tudásuk Európában. De azért sokan vannak, akik viszont nem. Az idősebbek főleg németül tudnak. A gyerekek nem beszélnek angolul.

2021. márc. 2. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Nézzétek már rá állásajánlatokra, sok holland nyelvet igénylő hirdetés van, nem kevés fizetésért. És nem feltétlenül SSC meló. Csak ugye jól kell hozzá beszélni a nyelvet, sokfajta akcentust és dialektust megérteni, akár gazdasági szakszavakat, ami nem könnyű, pláne, hogy néderlandisztikán kívül kb. sehol nincs széleskörű nyelvoktatás, ráadásul a szak is csak kevés egyetemen indul, évfolyamonként úgy 20 ember, ha végez évente egy-egy egyetemen, őket simán felszívja a munkaerőpiac. Ismerősömnek már akkor volt munkája vele, amikor még meg sem száradt a diplomáján a pecsét úgymond. De csak nagyvárosokban leginkább, bár én kisebb helyeken is láttam olykor keresetet érdekes módon.
2021. márc. 12. 22:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként még annyi, hogy tényleg sokan jól beszélnek angolul, de egy ideje rühellik a turisták egy részét, meg aki az angollal akar boldogulni. A gyerekek is jól értik mondjuk ez tény, ismerősöméknél is a kislány rá sem nézett a tc-re (ott nincs szinkron p, gyakran csak holland felirat az angol filmekhez) és úgy is értette, miről van szó. Szóval sokan jól beszélnek angolul pl. németben, Hollandiában, Belgiumban, Svédországban, de ez nem jelenti azt, higy a cégekben ne lehetne egy nacionalista érzés, nyilván nem akarja egyik ország sem, hogy kihaljon a nyelve, csak mert már mindenki beszél szinte angolul. És az angol leginkább társalgási nyelv, pl. gazdasági, orvosi szakszavakat nem tudnak és nem is használnak, legalábbis a többség.
2021. márc. 12. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!