Ritka nyelvvel (pl holland) mennyire lehet előrejutni a magyar munkaerőpiacon?
Hollandal Magyarországon nem sokat érsz. Max valami SSCbe support melóhoz kérik.
Hollandiában meg holland miatt hollandot alkalmaznak.
#3 Ezt hol álmodtad meg?
Én Hollandiában élek és iskolában dolgozom (basisschool), szóval mesélj még kérlek, mi fölött siklottam még így el? 😂
Ami igaz, az igaz, a lakosság nagyrésze jól beszéli az angolt, DE, függ attól is, hogy mi a munkád és hogy hol dolgozol (értsd: az ország melyik részén). Ahol én élek angollal (pedig rendesen beszélem) nem sokra mennék, ugyanis sokan (akiknek nincs felsőoktatási végzettségük, vagy valamilyen középfokú) nem igazán beszélik, van tapasztalatom e téren. Sőt! A sógoromék egyetemet végeztek, beszélnek jól angolul, de sosem erőltették meg magukat úgy igazán, sokszor olyan volt, mintha teljesen kiesett volna nekik, hogy én nem vagyok holland, meg nem nyikkantak volna angolul, tolták a hollandot mindvégig...Ők hollandok, hollandul akarnak kommunikálni, ennyi.
Persze továbbra is tartom, hogy rengetegen beszélnek és nekik van talán a legjobb angol tudásuk Európában. De azért sokan vannak, akik viszont nem. Az idősebbek főleg németül tudnak. A gyerekek nem beszélnek angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!