Egy egyszerű angol fogalmazást valaki le tud ellenőrizni?
XY secondary school is a state school in Budapest. (kimaradt a létige)
The students have to complete an entrance exam and they start at XY when they are 14 years old. (az a mondat, amit te írtál nagyon furcsa, nyelvtan és szókincs szempontjából rossz, központi felvételire nincs szó az angolban szerintem, ezért írtam simán felvételi vizsgát)
Az 8 divisions in the school alatt nem tudom mit értesz pontosan, de ha 8 évfolyamra gondolsz akkor az szerintem: The school has got 8 college years.
There are 24 classrooms in the school, besides these a musik room...
A tree gym helyett three gyms a helyes, ICT helyett én IT room-ot mondanék.
Mi az a tree gym? Angolul a macskaknak van scratching tree post-juk.
Vagy 3 (three gyms akar lenni?
three=3
tree=fa
a fából készült, amikor a fa anyag, az meg asszem wood
Szóval szerintem is az írásodban három lesz az:)
school IS a state school
Fú, ehhez már késő van, de holnap lehet még, hogy ránézek én is a teljesre:) ; amúgy nem vagyok best angolos, de közel állok már a B2 szinthez:)
Ez így már jobb?
XY secondary school is a state school in Budapest. It is 74 years old. Students take central admission and they start at XY when they are 14 years old. You don't have to wear uniforms here, but there's a school tie for the holidays. It's a mixed school. Both boys and girls can go there. There are about 700 students in the school. The school has got 60 teachers. That's one teacher for 12 students. There are 24 classroms, besides that a music room, a canteen, a library, a reception, an atletics track, two science labs and three gym, IT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!