Latin nyelv tanulása. Ha valaki megtanulja a latin nyelvet akkor ezen tudás birtokában milyen hatékonysággal tud újlatin nyelveket ( olasz, román, francia, portugál, spanyol) nyelveket tanulni?
Én nem olyan régóta tanulok latinul, de nekem a német nyelv megértésében is sokat segített. Németből sokáig nem értettem a különböző eseteket (akkusativ, dativ), de miután latinban rendszeresen használtuk így jobban rögzült és világosabbá vált a jelentésük, használatuk.
Én nagyon ajánlom a latintanulást, mert igazán hasznos.
Kérdező: nem segít semmit a latin. Olaszul akarsz tanulni? Tanulj olaszul. Franciául? Tanulj franciául.
Latint azért tanulj, mert művelt szeretnél lenni. Hogyha például kiránduláson bemész a csajoddal egy templomba, ne csak bámulj a latin feliratok előtt, hogy emmegmi.
Nekem rengeteget segített a nemek és szótövek felismerésében, ergo a szövegértésében.
Gyorsabban értettem meg a nyelvtant is.
Dehogynem segít a latin, már az is sokat segít, ha az ember Jókain keresztül ismeri valamennyire (na, jót mondok, az olvasás, hát az kiment a divatból), itt van (volt?) például a hibajavító festék olasz felirata, amit hibátlanul lehet értelmezni középiskolás latinszavas műveltséggel: agitare bene prima del uso (ha jól emlékszem 25 év távlatából).
Na jó, ehhez kellett még egy kettes osztályzatra elég angol is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!