Melyik újlatin nyelvet éri meg tanulni Magyarországon?
Távlati tervben van, hogy az egyikkel megismerkedem, de nagyjából mind ugyan úgy vonz. Leginkább a portugál-spanyol-olasz-román vonalon gondolkodom, mert a franciát baromi nehéznek találom egyetem/munka mellett tanulásra. Bár meggyőzhető vagyok.
Angolul és németül beszélek, illetve kicsit hollandul.
Olaszból érettségiztem, soha életemben nem használtam semmire.
Talán katalánul érdemes megtanulni, sok munkalehetőség van Barcelonában.
De amúgy tényleg a francia még a leghasznosabb.
A környékünkön lakik például 5-10 olasz, de már ők is itt élnek lassan 10 éve, és úgy ahogy de tudnak magyarul. Ha meg is tanulnál olaszul, max arra fogod tudni használni, hogy a környékeden élő olaszoknak azzal kedveskedj hogy az ő nyelvükön szólsz hozzájuk. Semmi másra nem fogod tudni, vagy talán még akkor ha a munkád pont ezen alapul. (Idegenvezető, tolmács-fordító)
De Magyarországon igazából ugyanezt tudom mondani a spanyolról és a franciáról is... Semmi hasznát nem veszed, ha csak nem azzal kapcsolatos a munkád.
Világviszonylatokban nézzük, akkor a spanyol a leghasznosabb. Ha Európát nézzük, akkor talán a francia a nagyobb lakosság és az erősebb gazdaság miatt.
El akarsz költözni bármelyik említett országba valaha? Mert akkor azt a byelvet lenne érdemes tanulnod. De ha Magyarországról nem tervezel elmenni, és nem is a nyelvvel dolgozol, akkor kb csak arra jók a nyelvek, hogy elmondhatod magadról hogy ezt és azt beszéled..
#6 Annyit lehagytam, hogy ha csak hobbiból akarsz nyelvet tanulni, akkor talán a spanyol. A spanyol közelebb áll a portugál és az olasz nyelvhez is. (Meg a katalánhoz). És ezek közül a spanyol a leghasznosabb, szóval mindenképp azt elsőnek.
Szóval könnyebben tanulsz majd harmadik nyelvet ezek közül.
A francia kicsit távolabb áll ezektől, arról nehezebb lenne megtanulni mondjuk olaszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!