Angol után melyik újlatin nyelvet érdemesebb megtanulni Magyarországon? OLASZT vagy SPANYOLT? A francia kiejtéstől kiráz a hideg, így azt semmiképp sem választom.
Köszönöm szépen a választ!
Érdekelne az indoklás is, hogy miért az adott nyelvet javasolja valaki. Nagyon szépen köszönöm. :)
Azért a spanyolt javasoltam, mert valamivel egyszerűbb a nyelvtana, és a helyesírása egyérteléműen jelöli a szavak kiejtését. Az olasz viszont sok mindent nem jelöl írásban, ami a nyelvtanulásnál hátrányt jelent.
Emellett a spanyol világnyelv, az olaszt meg jóformán csak Olaszországban beszélik, de ott is nagyon sok dialektusa van.
Nem írtad, mi a célod a nyelvvel. Hobbi? Munka? Utazgatás?
Magyarországon egyik nyelv sem annyira keresett, viszont bármelyiket is tanulod meg, a másikat is részlegesen érteni fogod, főleg írásban.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat és az indoklásokat is!
Jelenleg magyarul (anyanyelvem) és angolul (első idegen nyelv) beszélek. Ezeket a hétköznapokban is használom, így ismeretem aktív.
CÉLOM egyelőre az, hogy egy másik nyelvcsaládból is ismerjek nyelvet. Először az újlatin nyelvcsaládra esett a választásom és az is fontos, hogy lehetőleg "könnyebben" tanulható legyen.
A portugál nekem nagyon távoli valami miatt. A francia kiejtése nem tetszik. Az olasz és a spanyol között vacillálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!