Angol, német, olasz után mit érdemes tanulni?
Nem tudom, mit jelent a "jól megy", de 3 nyelvnél többet képtelenség a ténylegesen "jól megy" szinten tartani. Valószínűleg egyikből se vagy felsőfokon, pedig nyugaton még a felsőfok is csak alapszint. Szóval azt javasolnám neked, hogy inkább a németet, angolt tuningold valóban "jól megy" szintre.
További javaslataim:
1/ egy ókori nyelv (latin vagy ógörög). Nagyon tágítja a világlátást!
2/ egy programozási nyelv. Ez is új világokat nyit meg.
3/ egy olyan nyelv, amelyet van alkalmad bárkivel (kollégával, iskolatárssal stb.) gyakorolni. Vagy egy olyan ország nyelve, ahova utaznál, mennél ösztöndíjra, dolgozni stb. Holland, svéd, orosz.
Latint tanultam 2 félévet egyetemen, annyira nem fogott meg.
A férjemen keresztül a Java alapjait megismertem, de halálra unom a kódolvasgatást, nem az én világom.
Ezt a hármat felsőfokú nyelvvizsgáig tanultam, az angolt folyamatosan használom a munkám során is.
A nyelvtanulás a hobbim, de az angol, a német inkább csak alapvető, hogy tudja az ember, az olasz volt az első, ami kicsit más volt, mint az alapelvárás. Élveztem tanulni és nagyon dallamos. Ennek a pozitív tapasztalata erősíti bennem, hogy kellene még más nyelv felé is nyitnom, hátha az is nyújtana hasonlót.
Köszönöm a válaszokat! :)
De jó! :) És miért pont oda költöztél? :)
Neked mennyi időbe telt, míg megtanultál egy középfokú kommunikációs szinten finnül? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!