Latin nyelv tanulása. Ha valaki megtanulja a latin nyelvet akkor ezen tudás birtokában milyen hatékonysággal tud újlatin nyelveket ( olasz, román, francia, portugál, spanyol) nyelveket tanulni?
Itt leírtam a tapasztalataimat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..
Természetesen nem kell olyan mértékben megtanulni a latin nyelvet, hogy valaki kapásból fordítson Vergiliust vagy Ovidiust.
Ha az alapokkal tisztában van, ha a nyelvtan és az igeragozás jól megy, egy másik újlatin nyelvhez az is elég.
Ha szereted a nyelveket és érzéked is van a tanulásukhoz, némi latintudás aranyat ér.
Asszem nem voltam elégszájbarágós.
Tehát, annak mi értelme van, hogy mondjuk
- francia nyelvből megtanulsz egy szót 1 egység erőfeszítéssel
- ehelyett megtanulod latinból 1 egység erőfeszítéssel, és honosítod franciára 0,1 egység erőfeszítéssel
Melyik a több?
Kedves Sztrogoff Misi, itt az alapokról van szó.
Ahogy a megadott linkben leírtam, a latin nyelv olyan alapokat ad pl. a franciához, hogy az megéri a számításod szerinti befektetést, mert könnyebben, kevesebb idő alatt tudja megtanulni a kívánt nyelvet.
Vagyis amit elveszít a vámon, megnyeri a réven, ahogy az ismert közmondás tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!