Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nagyon ciki, ha két év angol...

Nagyon ciki, ha két év angol után nem tudok kinyögni egy értelmes mondatot?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a mai világban az angol nyelv ismerete nélkülözhetetlen, de felnőtt fejjel nem igazán ragadt meg bennem semmi. Heti két órában tanultam a tárgyat két éven át, viszont a tudásom így is a béka feneke alatt van.

Mindig németes voltam, azzal egész jól boldogulok a mai napig.

2016. márc. 2. 20:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ja persze, mert egy nyelvet olyan könnyű könyvből megtanulni. Hogy az oroszból átképzett tanárról, aki azzal dicsekedett, hogy őt Angliában senki sem értette meg, és egyéb finomságokról ne is meséljek. Amúgy kicsit el vagy tévedve utolsó, mert nekem azóta felsőfokú nyelvvizsgám és emelt szintű érettségim is van! A tanárok kemény munkájának ellenére... :D Amint eljöttem a hagyományos oktastásból, azonnal felfelé szárnyalt a tudásom, szóval nem hinném, hogy velem lett volna a baj. xD Meg azt sem értem mit véditek itt annyira a tanárokat.
2016. márc. 3. 17:54
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem ciki, heti két órában nincs értelme nyelvet tanulni. Napi minimum fél, de inkább egy órát illik rászánni, és akkor már egy hónap után is egész szép mondatokat raksz össze, egy év múlva meg mehetsz nyelvvizsgázni...
2016. márc. 3. 18:19
 13/16 anonim ***** válasza:
Jófej kell hozzá.
2016. márc. 3. 22:21
 14/16 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem védem a tanárokat...

Nekem van egy rokonom, ki nem a szorgalom mintaképe, oszt mégis csak annyit tett hozzá a szülője a gimnáziumi képzéshez, hogy egy évig heti egyszer járatta egy nyelviskolába (ott sem tanult sosem a következő hétre...), s így harmadikban letette a felsőfokot angolból. Hogy mennyire nem érdekelte, az abból is látszik, hogy negyedikben be sem járt angol órára többé.

És még csak nem is egy tanára volt, márpedig a tanárváltás nyelvoktatást tekintve ritkán jelent folytonosságot.

"heti két órában nincs értelme nyelvet tanulni" Ezzel, mint nem nyelvtanár, vitatkoznék. A kérdés az, hogy mit tesz hozzá. Amellett ez az érv általában a nyelviskolák érve, és a nyelviskolák ezt kijelentve éppen a totális szereptévesztésben lubickolnak, mert nekik egy ilyen igényre nem ezt kell felelni, hanem azt, hogy oké, akkor indítunk ilyen csoportot. :) Jártam idő hiányában meg bejárási lustaságból heti egyszer angolra évente váltogatott nyelviskolákba három évig, mindhárom esetben azt láttam, hogy aki nem maradt le, az sokat fejlődött tanév végére.

2016. márc. 4. 10:35
 15/16 anonim ***** válasza:

13-asnak

Nem elég jófejnek lenni. Mert akkor bukta az egész.

2016. márc. 4. 18:37
 16/16 anonim ***** válasza:

'"heti két órában nincs értelme nyelvet tanulni" Ezzel, mint nem nyelvtanár, vitatkoznék.'

Kedves Sztrogoff, nyelvtanárként - s nem nyelviskolai, hanem sima általános iskolai nyelvtanárként, aki abszolút az alapoktól tanít - állítom, hogy heti két óra alapozásra, szintentartásra elég, ha valaki szorgalmas, de sokkal többre nemigen. Nekem is van nem egy, nem kettő olyan ismerősöm, aki hosszú évek óta tanulja az angolt heti két órában. S igazából Te sem vitatkozol, hiszen azt írod: "A kérdés az, hogy mit tesz hozzá." Így van, de abban a pillanatban, amikor hozzátesz valamit, máris nem heti két óráról beszélünk. :)))

2016. márc. 4. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.