Nagyon ciki, ha két év angol után nem tudok kinyögni egy értelmes mondatot?
Tudom, hogy a mai világban az angol nyelv ismerete nélkülözhetetlen, de felnőtt fejjel nem igazán ragadt meg bennem semmi. Heti két órában tanultam a tárgyat két éven át, viszont a tudásom így is a béka feneke alatt van.
Mindig németes voltam, azzal egész jól boldogulok a mai napig.
Az a fura az oktatás hibáztatásában, hogy utoljára 1932-ben volt olyan oktatás, ami azzal kezdte, hogy volt egy 5 soros szószedet, majd egy négy oldalas információ egy zsák nyelvtani tudnivalóról.
Csak úgy példaképpen lekaptam a polcról a 20 éve használatban volt Opening Strategies első kötetét, és azt látom az első leckében, hogy: Introduce yourself/Ask for and give names - és így folytatódik, az élet dolgaival. Nem mással, az élet dolgaival. Ennél többet tankönyvíró, iskolai terem fűtését biztosító állam, tanár többet nem tehet...
(Na persze a szabad tankönyvválasztás idejét lehetne a "lihegek a jattért korszak"-nak is hívni.)
Remélem, az 1932-t mindenki helyén tudja kezelni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!