Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ezt hogy kell lefordítani...

Ezt hogy kell lefordítani angolra?

Figyelt kérdés
Fogtam magam és távoztam.

2015. jan. 8. 02:36
1 2
 1/11 chtt ***** válasza:
And with that, I left.
2015. jan. 8. 09:42
 2/11 anonim ***** válasza:

I decided to quickly leave.

(At that moment,) I hastily left the scene.

I left all at a sudden.

2015. jan. 8. 10:20
 3/11 chtt ***** válasza:

Nekem angolosabbnak tűnik az "I decided to leave quickly" megoldás. :)

(az angol mondat szórendje alapesetben: alany - ige - tárgy - határozók: hely, idő, mód)

2015. jan. 8. 10:30
 4/11 anonim ***** válasza:

3: a drámai hatás kedvéért néha szándékosan felrúgják az iskolás szórendet, de érettségin megsimogatnám a buksidat, jeles.

Pld:

IN came the teacher.

'What??' yelled he in anger / in anger he yelled.

2015. jan. 8. 12:24
 5/11 chtt ***** válasza:

Köszönöm a lekezelő kioktatást és a buksisimogatást is.

Ha drámai, hát drámai. :)

2015. jan. 8. 12:36
 6/11 anonim ***** válasza:
hát én is köszönöm a kioktatást, -- nem tudtam megállni hogy vissza ne lőjek, de most akkor kvittek vagyunk :D
2015. jan. 8. 12:45
 7/11 chtt ***** válasza:

Nem rémlik, hogy kioktattalak volna. A kérdezőnek írtam, hogy a másik szórendet angolosabbnak érzem, s mivel tanár vagyok, automatikusan odaírtam az indoklást is - végül is, nem tudhatom, merre és mennyi a kérdező angoltudása. Ha ez kioktatásnak hangzott, elnézést kérek Tőled is és a kérdezőtől is, nem állt szándékomban senkit sem kioktatni, sem megbántani. Azért járkálok ide, amiért a legtöbbünk: hogy segíteni próbáljak.

Persze, kvittek vagyunk (klassz, hogy van, aki még használja ezt a kifejezést - már csak ezért is:)

Szép napot Néked!

:)

2015. jan. 8. 12:54
 8/11 A kérdező kommentje:

Nekem úgy tanították, hogy What I did was leave. Kíváncsi voltam, hogy mások (más hasonló tudásszinten lévők) hogy ismerik.

Zolly válasza nem teljesen ezt jelenti (I decided to quickly leave.) Az "all _at_ a sudden" meg a jelölt helyen hibás. Gratula.

Üdvözlettel:

"I troll you."

OtterWhiskers

2015. jan. 8. 14:14
 9/11 anonim ***** válasza:

"What I did was leave."

Nekem tetszik. Nem ez az egyetlen megoldás, de kifejező.

És az az AT "a jelölt helyen" hogy lenne helyesen? Hadd tanuljak már.

2015. jan. 9. 07:52
 10/11 anonim ***** válasza:

chtt:

Tessék, végül mi derül ki, hogy miközben egymásra kicitálva próbálunk jobban segíteni, valójában a kérdező az, aki nem is a segítségért jár ide, hanem a válaszolókat vizsgáztatni. :D

2015. jan. 9. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!