Ezt hogy kell lefordítani angolra?
I decided to quickly leave.
(At that moment,) I hastily left the scene.
I left all at a sudden.
Nekem angolosabbnak tűnik az "I decided to leave quickly" megoldás. :)
(az angol mondat szórendje alapesetben: alany - ige - tárgy - határozók: hely, idő, mód)
3: a drámai hatás kedvéért néha szándékosan felrúgják az iskolás szórendet, de érettségin megsimogatnám a buksidat, jeles.
Pld:
IN came the teacher.
'What??' yelled he in anger / in anger he yelled.
Köszönöm a lekezelő kioktatást és a buksisimogatást is.
Ha drámai, hát drámai. :)
Nem rémlik, hogy kioktattalak volna. A kérdezőnek írtam, hogy a másik szórendet angolosabbnak érzem, s mivel tanár vagyok, automatikusan odaírtam az indoklást is - végül is, nem tudhatom, merre és mennyi a kérdező angoltudása. Ha ez kioktatásnak hangzott, elnézést kérek Tőled is és a kérdezőtől is, nem állt szándékomban senkit sem kioktatni, sem megbántani. Azért járkálok ide, amiért a legtöbbünk: hogy segíteni próbáljak.
Persze, kvittek vagyunk (klassz, hogy van, aki még használja ezt a kifejezést - már csak ezért is:)
Szép napot Néked!
:)
Nekem úgy tanították, hogy What I did was leave. Kíváncsi voltam, hogy mások (más hasonló tudásszinten lévők) hogy ismerik.
Zolly válasza nem teljesen ezt jelenti (I decided to quickly leave.) Az "all _at_ a sudden" meg a jelölt helyen hibás. Gratula.
Üdvözlettel:
"I troll you."
OtterWhiskers
"What I did was leave."
Nekem tetszik. Nem ez az egyetlen megoldás, de kifejező.
És az az AT "a jelölt helyen" hogy lenne helyesen? Hadd tanuljak már.
chtt:
Tessék, végül mi derül ki, hogy miközben egymásra kicitálva próbálunk jobban segíteni, valójában a kérdező az, aki nem is a segítségért jár ide, hanem a válaszolókat vizsgáztatni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!