Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Könnyebb az angol kiejtés,...

Könnyebb az angol kiejtés, mint a spanyol?

Figyelt kérdés

2014. máj. 29. 07:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mindenképpen spanyolul tanulok (már két napja :), amúgy egész jól haladok. Csak félek kicsit, mert az angol kiejtést nem szerettem. Pedig elvileg nem gáz, ahogy ejtem, csak valahogy én mindig olyan idegennek éreztem. Ezt nem tudom jobban leírni. Azt meg említettem, hogy nem azzal van a bajom, hogy melyik a legkönnyebb, mert érdekelnek igazából a nyelvek, a nyelvtan, csak totál félek Valamiért a Kiejtéstől. Mondhatni írni, megérteni egész jól megy az angol is, sőt, úgy szeretem, de beszélni? Na, az rémálom. Mondjuk a magyarban is erősségem az írásbeliség :) Szóval a spanyolnak a kiejtése is tetszik.
2014. máj. 30. 22:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem írtam, hogy így kezdek el idegen nyelvet tanulni, hiszen kettő idegen nyelvet már középszinten tanultam. Ezt csak úgy leírtam.
2014. máj. 30. 22:12
 13/14 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, hogy spanyolból a közép-mexikóira épülő sztenderd latin-amerikai kiejtést tanuld meg. Azt akcentus nélkül meg lehet tanulni, nincsenek benne a magyarban nem meglévő hangok, nem nyelnek le bizonyos mássalhangzókat, nem selypítenek stb. Az európai spanyolt ne próbáld meg utánozni, mert az nem fog menni. Bár írásban ugyanaz a nyelv, kiejtésben viszont teljesen más a hangzásvilága.
2014. máj. 31. 09:57
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Megfogadom a javaslatot. Nagyon elszánt vagyok és érdekel a dolog.
2014. máj. 31. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!