Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy profi angolos lenne...

Egy profi angolos lenne szíves nekem fordítani kb.20 mondatot?

Figyelt kérdés

[link]

Ezen a honlapon egy teszt van, ami 20 kérdésből áll, csak sajnos angol nyelvű, és nem értem.

Lenne valaki olyan kedves, és lefordítaná azt a 20 kérdést, valamint a válaszpontokat is? :)

(A válaszpontokat csak elég egyszer leírni, a kérdések fonotsabbak)

Előre is köszönöm! :)

2013. szept. 16. 11:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem nem töltődnek az oldalak rendesen. Pedig én is kiváncsi lettem volna rá. A lényeg hogy vannak-e furcsa szokásaid, és ha vannak akkor hány ilyen van. Különben a skizofréniában az agy két féltökéje nincs teljes harmóniában.
2013. szept. 16. 11:46
 2/5 Girgoy ***** válasza:

A válaszok:

Mindig

Gyakran

Alkalmanként

Ritkán

Soha

A kérdések (nincs sok időm, csak lényegszerinti fordítás):

1. Nem tudod magad rávenni, hogy bármi fontosat csinálj, csak szärakodsz, pl. szörfözöl a neten vagy aknakeresőzöl amíg vársz.

2. Úgy látod, romlik a memóriád. Elfelejted közeli terveidet és csak az utolsó pillanatban jutnak eszedbe vagy ha valaki emlékeztet rá.

3. Mielőtt dolgozni indulnál, járkálsz a szobában, rágod a körmöd vagy kapcsolagtod a TV-csatornákat.

4. Nincs rossz érzésed amikor állatkínzást látsz. Nyugodt maradsz ha ilyen videokat nézel és nem kavarnak fel.

5. Néha ha egyedül vagy, énekelsz vagy állandóan slágerszövegeket ismételsz. Nem izgat, ha nem ismered az összes szót, amit énekelsz.

6. Néha hirtelen elkezdesz röhögni vagy ok nélkül belerúgsz az asztalba. Gyorsan elefelejted ezt és nem foglalkozol vele.

7. Amikor elbénázol valamit egy eszköz használatakor, a tárgyat hibáztatod, mintha élne. Így bánsz a kocsiddal, PC-ddel, néha még mérgesen meg is ütöd azokat.

8. Néha nem tartod be az igéreteidet, elfelejted vagy elhalasztod azokat. A legutolsó pillanatban valamilyen indokkal ismét elhalasztod.

9. Hirtelen eszedbe jut egy nem teljesített kötelesség és frusztráltnak érzed magad. De aztán gyorsan másra koncentrálsz és ismét elfelejted.

10. Néha hirtelen ideges leszel, olyan helyzeten aggódsz, ahol nyugodtan kellene maradnod. Pl. hirtelen aggódsz, hoyg leég a házad és elzárod az elektromos készülékeket.

11. Annak ellenére, hoyg elég nyugodt vagy, néha agresszívvá válsz és azokat is bántalmazod, akikkel meg is lehetne beszélni a dolgot.

12. A kézírásod béna, náha felcserélsz, kihagysz vagy félbehagysz betűket.

13. Néha ok nélkül idegesítenek hozzád közelálló emebrek, még ha előtte nyugodt is voltál.

14. Na ezt már nem lökte ki, valami hiba történt, eddig jutottam...

2013. szept. 16. 12:46
 3/5 Girgoy ***** válasza:

Na, egy kis pihenő után másodszorra engedett, folytatom:

14. Belső hangoddal megbeszéled a döntéseidet. Néha nem tudsz dönteni enélkül.

15. Nehéz úgy döntened, hogy nem vitatod meg azt valakivel vagy nem osztod meg a felelősséget valakivel. Akkor is félsz a hibázástól, ha az szinte kizárt.

16. Félsz attól ha a figyelem középpontjába kerülsz és nem nagyon tudsz pl. beszédet mondani. Néha jobban szeretnéd ha láthatatlanná válhatnál társas szituációkbabn.

17. Amikor belső hangoddal beszélsz meg valamit, gyakran alakul ki több eltérő - vagy esetleg ellentmondásos - nézőpont ugyanazzal a helyzettel kapcsolatban.

18. Amikor egyedül vagy a lakásodban, beparázhatsz egy susogó hangtól. Elkezded keresni a hang forrását és néha totál bepánikolsz.

19. Kezdesz dadogni, pöszén vagy helytelen kiejtéssel, nem tisztán, ismételgetve beszélni.

20. Az online kommunikáción kívül más társalgást igyekszel elkerülni, csak akkor mész el otthonról, ha az feltétlenül szükséges.

No ennyi. Úgy láttam, minél gyakrabban jönnek ezek elő, annál esélyesebb vagy skizofréniára. Ha esetleg valami tanulmányba lesz ez és precízebb fordítás kell, azt is tudok produkálni, ha kell, de a fenti telejsen jó arra, ha csak kíváncsiságból tölti ki valaki a tesztet.

2013. szept. 16. 13:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Király, a 20ból 18 rám is igaz.

Szóval ezek szerint skizofréniás vagyok, vagy ha nem is az, valami elmebajom biztos van :(

2013. szept. 16. 16:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, a skizofrénia nem azonos az elmebajjal. Bár minkettő zavar az agyban, de a skizofrénia az hajlamból van, inklinatív, míg az elmebaj egy általános fogalom, tünetegyüttes és nehezen behatárolható. A skizofrén személynek nincsenek pontos határai, míg a normális embereknek nagyon is, hanem inkább kettős látása van, az egyik szemével éles, a másikkal homályos képet lát, így próbálja berögzíteni a társadalmi normákat, sajnos sokszór hiába próbálkozik, mert az a bizonyos másik személy (esetleg személyek), vagyis a doppelgenger is jelen van(nak), és reménytelen kötélhúzást folytatnak egymással.
2013. szept. 16. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!