Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Több köze van a magyarnak a...

Cristo kérdése:

Több köze van a magyarnak a törökhöz, mint a finnhez (ill. a finnugor nyelvcsaládhoz)?

Figyelt kérdés
Igazából mindenhol az van, hogy mi az Urál környékén éltünk, meg hogy finnekkel rokonok vagyunk, de nem tudok finnül, de törökül valamennyire igen, és annak van nyelvtanilag, és szókincsileg is köze valamennyire a magyarhoz. Én töri órán a magyarok származtatásánál két nemzetet tanultunk: a finn és a török. Elvileg a kettő közül az egyiktől származunk. Mindenhol világilag a magyarokat a finnektől származtatják, de vannak olyan források is, melyeken a finnekhez semmi közünk, a törököktől vagyunk (pontosabban nem tőlük vagyunk, hanem mint nyelvrokonok). Ti hogy tudjátok, vagy mi a véleményetek? A finnben hány hasonló nyelvtan és szó van, mint a magyarban?

2013. júl. 28. 21:57
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Azzal tisztában vagyok, hogy az MTA a finnugor származást ismeri el, de szerintem téves. Van még egy újság cikkem is, amiben le van írva, hogy cáfolják, hogy a magyar rokonságban volna a finnel ill. észttel.

2014. júl. 16. 21:27
 52/58 A kérdező kommentje:
Na jó, ez lehet hülyeség, hogy izolált nyelv, de ez adatok szerint nem finnugor. Egyébként nagyon köszönöm nektek, hogy írtatok pár hasonló szóképzést, szóhasználatot, kifejezést.
2014. júl. 16. 21:31
 53/58 A kérdező kommentje:
És bocsi a politikai tartalmú oldalért, nem azért raktam be, hanem mert rajtam kívül mások sem tartják finnugornak a magyart...
2014. júl. 18. 07:58
 54/58 anonim ***** válasza:
21%

Van aki az evolúciót tagadja, szintén ilyen vaskalapos ökör, mint aki a finnugort. Nyelvészetileg ez bizonyított tény, Róna-Tas András, a legnagyobb turkológus is azt vallja, hogy a magyar nyelv finnugor. Ott ültem az előadásán. Itt szerintem minden kommentelő csak a levegőbe beszél és netes hazugságokádékokat fröcsög, amit bárki feltehet. Aki a gyakorin tájékozódik bármilyen kérdésben, az csak a saját hülyeségét akarja erőltetni.

A MAGYAR NYELV URÁLI EREDETŰ ÉS KÉSZ. FINNUGOR NYELV. 100 ÉVE TUDJUK, DE BÁRKI ELLENŐRIZHETI. Genetikailag meg a környező szláv és germán népekkel rokon.

2014. aug. 6. 10:56
 55/58 A kérdező kommentje:
Hát jó... Ha te mondod...
2014. aug. 12. 18:13
 56/58 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet az Urál-Altáji nyelvrokonsággal?
2014. aug. 29. 19:32
 57/58 webnyelv ***** válasza:

A kuruc infót ne vedd megbízható forrásnak. Ami kicsit is tudományos (nem csak nyelvtudomány), ahhoz nem értenek, felszínesek, a saját érdekeik szerint vallanak, amit akarnak. Alapvető dolgokkal nincsenek tisztában.

Javaslom esetleg, olvasgass török, mongol, finn, észt stb. nyelvkönyveket, nyelvtanokat. Ha megtanulni nincs is időd és lehetőséged türk és finnugor nyelveket, olvasgass és alakítsd ki magad a véleményed.

Tudósok véleményét olvasgasd, köztük is vannak különböző véleményen levők, ne a tudománytalan kuruc infót!

2014. aug. 30. 14:08
 58/58 webnyelv ***** válasza:
54-es válaszoló. Akkor jó nagy ökör vagyok én is, mert tagadom az evolúciót. Három ökör meg három ökör az hatökör. Bár inkább majom szerű közös ős-szerű élőlény mindenki, vagy már ökör is? Hogy miket mondanak már ezek a majmok...
2014. aug. 30. 14:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!