Miket mondhatok angol szóbelin, ha valamit nem értek, vagy ha tudnék válaszolni de nem tudom angolul megfogalmazni?
Nekem általánosban azt mondták, hogy sose mondjam, hogy nem ÉRTEM, mondjam azt, hogy nem hallottam... általában nem ugyanazt ismétlik meg... (gimis felvételire készültem. Nem vettek fel, úgy nézd a mondatat :D)
Excuse me i couldn't hear the question, would you repeat it please?
Ha mégis nagyon ragaszkodik és tényleg nem tudod belőni mit akar:
Sorry, but i'm afraid i can't understand properly the question. I would appreciate if you could express it with/in other words.
Ha a fogalmazáson kell gondolkoznod, akkor hagyd, egyre kínosabb a csend, egyre stresszesebb vagy egyre kevésbé biztos, hogy összerakod. Írd körül, legyen gördülékeny a feleleted.
Esetleg nem kérdezel vissza,
hanem elkezdesz valamit mondani
Aztán ha nem teljesen jó, majd szólnak, hogy nem "pontosan" erre "gondoltak" (s még ki tudod egészíteni)
Vagy mondjál olyat, hogy "Ha jól értettem,
erről és erről kell beszélnem/ volt a kérdés"
És akkor el kezded mondani (Ha nem lenne jó, úgyis közbeszólnak) De az nem jó, ha látják, hogy tök bizonytalan vagy
Minél többet beszélj
Legfelejebb "leállítanak"
Ne "bambulj" (lehetőleg)
Olyan meg ne nagyon legyen, hogy "nem tudom angolul megfogalmazni"
Próbálj meg nem túlbonyolultan, de öszefüggően beszélni
Nálunk úgy begyakoroltatta a tanár
a témákat, hogy nem volt olyan, hogy valaki valamiről
ne tudott volna mondani valamit
(Persze nem minden tanár van olyan szinten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!