Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Elég összesen a 60% anglisztik...

Elég összesen a 60% anglisztikára vagy külön szóbelin is meg kell, hogy legyen?

Figyelt kérdés
Emelt szintű érettségit teszek angolból, és nem tudom, hogy úgy van-e, hogy ha az írásbelin nem is értem el a 60%-ot, de összesen megvan, akkor úgy is felvesznek-e, vagy muszáj, hogy minden részből teljesítsem a 60-at? Előre is köszi.

2013. jún. 10. 10:53
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Bocsánat: van így..
2013. jún. 12. 18:40
 22/35 A kérdező kommentje:
Azzal nem lesz gond, hogy bejussak, hogyha tényleg az a lényeg, hogy összesen meglegyen a 60%. Magyar közép szintűm 100%, év végi jegyeim full ötös. Kérdés, hogy mennyire fogom bírni, de ha valaki képes tanulni, az én vagyok, főleg azt, amit szeretek :D köszi az infókat. (és nem ELTE a cél, hanem SZTE)
2013. jún. 12. 22:20
 23/35 anonim ***** válasza:
9%
Nem az a lényeg, hogy meglegyen a 60%-os emelt; ha csak annyi van, szerintem csak fizetősre vesznek fel. Ha a 100%-os magyaroddal és 70%-os angoloddal indulsz, az még csak 390 pont, ami nem elég valószínűleg, persze duplázással, lehet, hogy a másikkal jobban kijösz. Az SZTE anglisztika első éve arról szól, hogy készültök az év végi alapvizsgára, ami ha nincs meg, szó szerint nem vehetsz fel egy angolos órát sem utána. 6 nyelvórátok lesz, plusz kettő nyelvtan szeminárium (de addigra még eltörölhetik), 4 angolos előadás és egy irodalom szeminárium. El lehet végezni, de ha valakinek nics meg a nyelvtudása hozzá, egy szenvedés lesz az egész, és ha nincs meg az alapvizsga, szinte garantált a csúszás.
2013. jún. 13. 18:11
 24/35 A kérdező kommentje:
Hát akárhogy számolom az 420 + szerb nyelvvizsga. És 91-en jelentkeztek államilag támogatottra. Ha 100 hely van, akkor mindenkit felvesznek... És mostmár kezdem úgy érezni, hogy egyesek itt azt hiszik, hogy egyáltalán nem tudok angolul. Azért szerintem a 79% nem rossz, és tisztában vagyok a képességeimmel...
2013. jún. 13. 21:18
 25/35 anonim ***** válasza:
0%
Azért jónak sem minősül. Az emelt szintű angol nem üti meg a középfokú nyelvvizsgát, ezen gondolkodj el. OLyan B1 szinten lehetsz. Egyetemen meg C1-nél indítanak.
2013. jún. 13. 21:22
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy 420+nyelvvizsga? Az úgy lazán megvan, lol. Nem, a 79% egyáltalán nem rossz, ha éppen ütné a 60-at, az nem lenne olyan jó. Ne vedd személyes dolognak, majd ha mész anglisztikára, te is nagyon gyanakvó leszel az angoltudással kapcsolatban ;) :D Kb. a felét kiszórják az első évben különben is.

2013. jún. 13. 21:31
 27/35 A kérdező kommentje:
Nem én leszek az, aki kihullik :P Most írt az angol tanárnőm, hogy ő úgy tudja, hogy szerinte minden részből külön meg kell, hogy legyen a 60. -.- Mostmár felbasz, hogy mindenki mást mond. (mégha lehet, hogy meg is lesz a szóbelin is)
2013. jún. 13. 21:56
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Még egyszer mondom, átlagolnak. Nem kell külön-külön 60%.
2013. jún. 13. 22:01
 29/35 anonim ***** válasza:
9%
Nem is mondtam, hogy te leszel az, csak tájékoztattalak a tényről. A tanárod rosszul tudja, SEHOL nem lesz föltüntetve, hogy melyik része milyen lett, csak összességében számít. Lol, ha idegekedsz ilyeneken, mi lesz még egyetemen, ahol mindenki mond mindent, résen kell lenni :D
2013. jún. 13. 23:47
 30/35 A kérdező kommentje:
Legyen igazatok.:D Idegeskedni fogok ott is, az lesz, de legalább minél több helyről próbálom megtudakolni.:d Annyi hülye fejezett már egyetemet, hogy tán én is meg tudom csinálni. + a tesóm és a legjobb barátnőm már ott van, lesz segítség bőven, akikben meg is bízok, bárki bármit mond.:D
2013. jún. 14. 10:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!