Ha minden nap órákig tanulom az angolt, meg tudok majd szólalni emelt szóbelin, ugye?
Figyelt kérdés
Két éve érettségiztem mindenből középszinten, de most kell az emelt angol a felvételihez. A suliban elég f*s volt a nyelvtanítás, nem voltunk csoportokra bontva, és azokhoz alkalmazkodtunk, akik kábé alapszinten se tudták az angolt..... A középszintűm 74% lett, ez ugye nem nagy szám, inkább csak átlagos, és nem rejt elég udást egy emelt szinthez. Fél éve készülök, nagyon fel kellett tornáznom magam, hogy legyen valami esélyem... Eléggé félek a szóbelitől, pláne, hogy az írásbelim 50% lett... Voltak bent a teremben mások is aznap, amikor megnéztem az eredményem, és vigyorgott mindenki, mint a vadalma, mert tök jó eredményt értek el, én meg ennyi tanulás után is ezt tudtam összehozni... Igaz, a nyelvtant nem néztem át egyáltalán, mert a szóbelire készülök, de úgy félek, hogy undok lesz a tanár vagy szivatós, vagy hogy leblokkolok majd, vagy nem értem majd a kérdést... Ma is egész nap tanultam, vagy hat órát, de még mindig nem vagyok magabiztos... Félek, hogy lerontom 45% alá az egészet, és bukom a többletpontokat...2013. jún. 5. 21:28
1/5 A kérdező kommentje:
Ja az lemaradt, hogy a középszintű érettségi óta nem beszéltem angolul... Ez a fő oka annak, hogy most ,,aggódom", szépen kifejezve. 20L
2013. jún. 5. 21:43
2/5 anonim válasza:
Szerintem keress egy tanárt és menj el hozzá beszélgetős órára
3/5 A kérdező kommentje:
Két nap alatt?
2013. jún. 5. 21:59
4/5 anonim válasza:
ezzel van a legtöbb esélyed, két duplaóra amin végig csak beszélgettek a témakörökről
5/5 ForeverL válasza:
A szóbelire szerintem nem lehet "tanulni" mert oké, hogy átnézed a témaköröket lehetséges kérdéseket, de azzal semmire nem mész ha beseggeled a választ, mert lehet, hogy ha máshogy kérdezik akkor nem fogod érteni és akkor ott bukta van és semmit nem ér a napi 6 óra tanulás. Szerintem próbálj meg egy angoltanárral beszélgetni olyan szinten és olyan kérdésekkel amik lehetnek a szóbelin vagy valakivel aki tud angolul, mert erre nem lehet "magolni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!