Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Elég összesen a 60% anglisztik...

Elég összesen a 60% anglisztikára vagy külön szóbelin is meg kell, hogy legyen?

Figyelt kérdés
Emelt szintű érettségit teszek angolból, és nem tudom, hogy úgy van-e, hogy ha az írásbelin nem is értem el a 60%-ot, de összesen megvan, akkor úgy is felvesznek-e, vagy muszáj, hogy minden részből teljesítsem a 60-at? Előre is köszi.

2013. jún. 10. 10:53
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
17%
Összesen kell meglennie a 60%-nak. De egyébként ilyen siralmas eredménnyel miért akarsz egyetemre menni?
2013. jún. 10. 11:45
 2/35 anonim ***** válasza:
53%
Úristen előző. Hol siralmas az emelt 60??? Próbáltad már kémiából, biológiából, fizikából?
2013. jún. 10. 11:49
 3/35 anonim ***** válasza:
25%

Nem, elnézést, csak MA diplomám van és csak magyarból, angolból, franciából tettem emeltet, és emellett csak 5 másik nyelven beszélek ma.

Nyelvekből NAGYON gyenge az emelt, ugyanis egy 90-100%-os nyelvi emelt egyenlő kb. egy jó középfokkal (talán még gyengébb is). Ilyen eredménnyel jó egyetemre nem veszik fel, de talán még középmezőnybe sem. ELTE kizárva, de még a Pannonhoz hasonlók is.

A reál tárgyak emeltjét ne hasonlítsd ezekhez, ugyanis ott sokkal több tárgyi tudás szükségeltetik. A nyelveknél főleg érzék kérdése, és hogy az elmúlt években mennyire sikerült megtanulnia beszélni. A nyelveknél nem segít a magolás. Aki már az emelt szintűn ilyen gyengén teljesít, annak felesleges egyetemre mennie, ugyanis ott a 60% a KETTES határa, és egy nyomorult zh van olyan "nehéz", mint maga az emeltszintű érettségi.

2013. jún. 10. 12:04
 4/35 anonim ***** válasza:
61%
Akkor te nagyon nagy értelmiségi vagy.
2013. jún. 10. 12:25
 5/35 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagyok "nagyon" értelmiségi, egy jó egyetemen a nyelvszakosok 90%-a úgy jön oda, hogy legalább angolból/németből felsője van, meg mellé még 1 vagy 2 közép, és nem azon aggódik, hogy meglesz-e a 60% a nyomorult emelt érettségin.

Oké, az anglisztika az egyik legkönnyebb nyelvszak,de normál nyelvszakokon a saját nyelven kívül + egy nyelvet kell tanulni még a nyelvcsaládból, nyelvfejlődést, nyelvészetet, fonológiát, fonetikát, és ezek olyan dolgok, amik gyenge nyelvtudással nem mennek. Na meg sokan nyelvi minort is választanak, ami 3 nyelvet jelent párhuzamosan ugye. Arról nem is beszélve, ha egy igen egyszerű érettségit ilyen eredménnyel ír meg, hogy megy majd át a vizsgákon? Nyelvszakon minden az adott nyelven megy, egy szót nem tárgyalnak órán magyarul. Hogy a fenébe fogja a Mrs. Dalloway-t elolvasni angolul (megjegyzem ezt még magyarul is nehéz), vagy közép/óangol töredékeket, ha a modern angollal ekkora problémái vannak?

2013. jún. 10. 12:30
 6/35 A kérdező kommentje:
Bocsi, rosszul írtam, nem az írásbelin, hanem a szóbelin, ha nem érek el 60%-ot, de összesen igen, akkor mi van. 80% lett az írásbeli, de a beszéd annyira nem megy, hiába ismerek sok szót, még magyarul is nehezen fejezem ki magam, de próbálom magamból a legtöbbet kihozni. Azért szeretnék angolra járni, mert ezt imádom a legjobban, mégha nem is megy annyira , mint neked, mégha a legrosszabb is leszek a generációból, azért megyek, hogy tanuljak. Igyekszem... És mivel mostmár majdnem mindenhez kell emelt szintű érettségi, muszáj volt valamiből kimennem, és ha már kimegyek angolból, beírtam az anglisztikát (SZTE) elsőnek, hátha sikerül. Nem tudom mért baj, ha próbálkozik az ember.
2013. jún. 10. 12:57
 7/35 anonim ***** válasza:
0%

Semmi baj nincs, ha nincs meg a 60% a szóbelin, akkor van csak baj, ha a20% nincs meg.

A két vizsga pontszámai alapján számolják a %-okat, nem tudom pontosan, hogy itt fele-fele-e, de ha igen, és teszem azt, tényleg 60% lesz a szóbelid, akkor az összesített százalékod 70 lenne (140 pont a 200-ból). De az is lehet, hogy a szóbeli jobban beszámít (akkor kicsit kevesebb lenne), vagy kevésbé (akkor viszont kicsit több).

Szép dolog az ambíció, de nagyon nehéz lesz majd, ha tényleg bekerülsz. Egy 70%-os eredmény az alsó határon mozog, nehézségeid lesznek a tananyag megértésénél, a szóbeli vizsgáknál és a vitaindító kérdéseknél, feleleteknél pláne.

Én a helyedben 2x is meggondolnám, hogy egyetemre megyek-e, mert sajnos nem vicc az a statisztika, hogy még a bölcsész szakokon is az első fél-1 évben az évfolyam min fele, de inkább 70%-a kihullik. És ezek bizony a tiedhez hasonló eredményűek.

Bekerülni egyszerűbb (de nem könnyű), bent maradni viszont nehezebb.

2013. jún. 10. 13:03
 8/35 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, most kicsit megijesztettél, de majd meglátom. Veszteni nem vesztek semmit. Ha nem megy, egy év intenzív tanulás és jövőre megint megpróbálom.
2013. jún. 10. 13:06
 9/35 anonim ***** válasza:
48%
A többi jegyeid milyenek? Ha egyébként kitűnő voltál a többi beszámító tantárgyból az utóbbi évben, akkor jobb esélyed van azért.
2013. jún. 10. 13:10
 10/35 A kérdező kommentje:
Kitűnő voltam gimiben végig, szerbiai vagyok, a középszintű érettségiket már megírtuk és mind ötös, a magyar számít csak ugye... szóval nincs gond ilyen téren.
2013. jún. 10. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!