Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Elég összesen a 60% anglisztik...

Elég összesen a 60% anglisztikára vagy külön szóbelin is meg kell, hogy legyen?

Figyelt kérdés
Emelt szintű érettségit teszek angolból, és nem tudom, hogy úgy van-e, hogy ha az írásbelin nem is értem el a 60%-ot, de összesen megvan, akkor úgy is felvesznek-e, vagy muszáj, hogy minden részből teljesítsem a 60-at? Előre is köszi.

2013. jún. 10. 10:53
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
0%

Tavaly 394 pont volt a támogatott képzés ponthatára a SZTE-n. Ez nyelvvizsgák nélkül (mert ugye az angol 2x nem számolják be), egy emelettel akkor lenne meg, ha mindenből 5-ös voltál az elmúlt években, és mindenből ötös érettségit teszel, csak az angolod lenne 70% - ebben az esetben lenne a felvételi pontszámod 414, és ebből ugye 50 az emeltre járó többletpont!

Ha viszont gyengébbek az évvégi eredményeid és az egyéb érettségi, akkor van okod aggódni, ugyanis 20 pontot elég könnyű elvesztegetni, ráadásul a ponthatárok emelkedése is várható a kormány hülyébbnél hülyébb új intézkedései miatt.

2013. jún. 10. 13:17
 12/35 A kérdező kommentje:
basszus, na majd lesz valahogy, köszi a segítséget...
2013. jún. 10. 13:20
 13/35 anonim ***** válasza:
24%
Tehát ha a magyar érettségid nem lesz 80%-os és az angol emelted rosszabb 60%-nál, akkor valószínűleg nem vesznek fel. Ellenkező esetben igen :)
2013. jún. 10. 13:23
 14/35 anonim ***** válasza:
0%
+ mégvalami: az is fontos, hogy MENNYIRE ötös? Mert 80%-os ötösökkel rémesen romlanak a pontjaid, az általam számolt 100%-osokkal van!
2013. jún. 10. 13:25
 15/35 anonim ***** válasza:
94%
70%-os emelt angollal szerintem nyugodtan mehetsz már anglisztikára, egy csomóan vannak ilyen eredménnyel ott. A 70%-a meg nem bukik ki első félévben-évben, lol. Legfeljebb csúsznak sokan, mert nem tanulnak, vagy nincs szerencséjük
2013. jún. 12. 18:04
 16/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ez jól jött :) Ma volt a szóbeli, és úgy érzem nem ment annyira rosszul, mint amire számítottam. Kiszámoltam és a legeslegrosszabb esetben 66% lesz összesítve, de remélem nem a legrosszabb eset következik be és meglesz a 70 legalább. Én ha felvesznek, egész nyáron angolozni fogok, hogy kicsit fejlődjek az egyetem előtt és biztos, hogy ott is tanulni fogok, mégha nehezebben is fog menni, mint másoknak, ezt imádom, ezt szeretném csinálni.:)
2013. jún. 12. 18:19
 17/35 anonim ***** válasza:
0%

15: hova jártál? Az ELTÉn kiesik 70% lazán. De az 50%

mindenhol egy átlagos bukási aránynak mondható.

Ezt sokan nem hiszik el, amíg nincsenek maguk is ott, de statisztkailag is ez a helyzet, és gyakorilatilag is.

A kérdezőnek kívánom, hogy fel tudjon zárkózni a mezőnnyel és problémamentesen végezzen!

2013. jún. 12. 18:24
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Tőlünk két lány ment anglisztikára. Az egyiknek az emelt angolja 73%-a lett, a másiknak 78%.
2013. jún. 12. 18:29
 19/35 anonim ***** válasza:

De azt vegyétek már figyelembe, hogy emellett az évvégi és egyéb érettségi eredmények, nyelvvizsgák, emeltek is fontosak.

Ugyanis még 1 ötös emelttel vagy még egy nyelvvizsgával nem kérdés, hogy elég a 70%, viszont ha nem 90-100%-osak az ötös érettségik és nincs másik emelt/nyelvvizsga, akkor nagyon necces! Pontszámítóban utána lehet nézni.

2013. jún. 12. 18:36
 20/35 anonim ***** válasza:
Én ezt nem kérdőjelezem meg. Én arra reflektáltam, hogy szerinted a 70%-osak csúsznak, kibuknak stb.stb. De ez nem igazán vagy így. Azt mondták, hogy jól haladnak. És van olyan, aki 45%-os angollal ment oda, mégis halad.
2013. jún. 12. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!