Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » FRANCIA! Helyesek az alkotott...

FRANCIA! Helyesek az alkotott mondataim? (Minden komment zöld mancs! )

Figyelt kérdés

Dominique et moi travaillerons beaucoup à Szeged. Nous devrons estimer le coûter de la production et nous ferons les projets. Nous parlerons en italien et en anglais. Je serai heureux, parce que je utiliserai mon petit italien !

Dominique sera cette ville : je parlerais mon italien, demanderais mes questions et passerais un petit temps avec Dominique.

Je serai avec mon chef mercredi, mais je serai libre vendredi. Nous pourrons rencontre vendredi, mais je vous appellerai lundi.

Un dimanche merveilleux,

Ledo

2013. ápr. 6. 22:41
 1/4 anonim ***** válasza:

3 hiba:

....parce que J'UTILISERAI....

Dominique sera DANS cette ville....

Nous pourrons NOUS RENCONNTRER vendredi...

mint összefüggő szöveg egy kicsit suta, "iskolás".

2013. ápr. 6. 22:56
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi, mancsok mentek.

Igazad van a sutasággal, de csak 11 hete kezdtem tanulni a franciát. :)

2013. ápr. 6. 23:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Dominique et moi travaillerons beaucoup à Szeged. Nous devrons estimer le COÛT de la production, et nous ferons DES projets. Nous parlerons en italien et en anglais. Je serai heureux, parce-que J'utiliserai mon petit SAVOIR italien !

Dominique sera DANS cette ville : je parlerais mon italien, POSERAIS mes questions et passerais un PEU DE temps avec Dominique.

Je serai avec mon chef mercredi, mais je serai libre vendredi. Nous pourrons NOUS rencontre vendredi, mais je vous appellerai lundi.

C'EST un dimanche merveilleux,

Nem egészen értem, hogy miért ugrottál át feltételes módba, ha Dominique ebben a városban LESZ? (sera)

A "kérdést" - question - nem kérdeznéd - je demanderais - hanem feltennéd - je poserais.

Ez a "je parlerais mon italien" nagyon magyaros fordítás, jobb lenne akár az "j'appliquerais", akár a "je me servirais de" forma.

Az "employer" is jó. (j'emploierais)

Ezek mind a "használ-ni" ige szinonímái.

2013. ápr. 7. 11:04
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazad van, az e-mail-ben amit elküldtem már csak jövő időt tettem. A feltételes módot a sokszínűség miatt akartam alkalmazni, de tényleg sutábbá váltak a mondatok.

Köszönöm!

2013. ápr. 7. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!