Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német, orosz, spanyol. Ti...

Német, orosz, spanyol. Ti melyiket tanulnátok legszívesebben a három közül?

Figyelt kérdés
Melyikkel mennék többre?
2009. szept. 1. 17:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom,miért tanácsolják sokan a németet, mert megszokott az angol-német párosítás? német nehéz nyelv, tele ragozással, megtanulni külön a szavakhoz a névelőket,mert anélkül nem tudsz összerakni tárgyas, részes,birtok mondatokat, és tele van vonzattal amit tőröl fokra álmodból felkeltve is tudni kell! De nyugodtan tanuljad, majd megtudod mit választottál:)
2009. szept. 1. 18:36
 12/17 anonim ***** válasza:
77%
Azért csak nem lehet nagyon nagyon nehéz, hiszen annyian beszélik..
2009. szept. 1. 19:25
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos az oroszt választanám. Németnek (ha csak konkrét célod nincs vele) nem sok értelmét látom, ők jól beszélnek angolul is (ha a cégünkhöz jönnek, mindig angolul beszélünk velük, nem is kérünk tolmácsot). Aki angolul tud, az szerintem második nyelvnek ne a németet válassza.

A spanyol a legszebb hangzású nyelv a világon szerintem. Ha ezt választod biztosan szeretni fogod, és szívesen tanulod. Én egyetemen tanultam, imádtam. Nem is túl nehéz, és öröm spanyolul megszólalni. Nálunk viszont szerintem nem túl használható. A világban viszont igen. Rengeteg a spanyol anyanyelvű ember.

Az oroszt mostanában egyre többen választják. Egyre több helyen keresnek embereket orosz nyelvtudással (akik ráadásul egyre kevesebben vannak). Szép, hasznos, de nehéz nyelv.

2009. szept. 1. 19:45
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aki már tud angolul, annak nem igazán érdemes a németet választani, hacsak nem akar közelebbi kapcsolatba kerülni valamilyen német érdekeltséggel.

Ma már nem is igazán divat az angol-német párosítás.

2009. szept. 1. 19:53
 15/17 anonim ***** válasza:
Nos, akkor én most megkérdezem, milyen szakmát tanulsz?
2009. szept. 1. 20:08
 16/17 anonim válasza:
100%
Egyetértek az előttem válaszolókkal. Az angol mellé nem sok értelmét látom a németnek. Mindenféleképpen valamilyen itthon kevésbé beszélt nyelvet választanék.
2009. szept. 1. 20:11
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
én a spanyolt választanám bár itt nem nagyon tudod használni. A németet angol után könnyű tanulni és itthon is használható. Sokak szerint az orosz pedig megint keresett nyelv lesz
2009. szept. 2. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!