Német, orosz, spanyol. Ti melyiket tanulnátok legszívesebben a három közül?
Én biztos az oroszt választanám. Németnek (ha csak konkrét célod nincs vele) nem sok értelmét látom, ők jól beszélnek angolul is (ha a cégünkhöz jönnek, mindig angolul beszélünk velük, nem is kérünk tolmácsot). Aki angolul tud, az szerintem második nyelvnek ne a németet válassza.
A spanyol a legszebb hangzású nyelv a világon szerintem. Ha ezt választod biztosan szeretni fogod, és szívesen tanulod. Én egyetemen tanultam, imádtam. Nem is túl nehéz, és öröm spanyolul megszólalni. Nálunk viszont szerintem nem túl használható. A világban viszont igen. Rengeteg a spanyol anyanyelvű ember.
Az oroszt mostanában egyre többen választják. Egyre több helyen keresnek embereket orosz nyelvtudással (akik ráadásul egyre kevesebben vannak). Szép, hasznos, de nehéz nyelv.
Szerintem aki már tud angolul, annak nem igazán érdemes a németet választani, hacsak nem akar közelebbi kapcsolatba kerülni valamilyen német érdekeltséggel.
Ma már nem is igazán divat az angol-német párosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!