Olasz vagy orosz vagy spanyol?
Szerintetek melyik könnyebb megtanulni, ha pl a cirill abct nem vesszük figyelembe.
Német és az angol után szeretnék valamit tanulni.
Az olasz nyelv könnyebb ebből következően a spanyol is de Magyarországon az olasznak nagyobb hasznát veszed.
Az orosz lenne a leghasznosabb de azt nagyon kell vágnod ha üzleti körökbe akarsz vele bekerülni.
Első körben azt döntsd el, hogy mit vársz a harmadik nyelvtől illetve mire akarod használni. Utána pedig azt hogy melyik tetszik, mert az könnyebben meg tudod tanulni. Esetleg melyiket tudod élőszóban is gyakorolni (ismerősök stb. ) a cirill betűs írás tényleg ne legyen gátló tényező mert könnyen meg lehet tanulni.
Én az olasz vagy az orosz mellett voksolnék. a spanyolnak akkor van értelme ha azon a nyelvterületen akarsz elhelyezkedni vagy csak szimplán azért tanulsz egy nyelvet mert épp az tetszik.
De bármelyiket is választod sok sikert a tanuláshoz. Az első kettőhöz ezek nagyon jó nyelvek.
Ha az számít, melyik könnyebb, akkor egyértelműen a spanyol a három közül. Én mindhárom nyelvet tanultam. Persze az orosznak is megvan a szépsége. De két nyugati nyelv mellett egyértelműen egy újabb nyugati nyelv lenne könnyebb.
Az olaszban, spanyolban sok az igeragozás, igeidő, a főneveket meg alig kell ragozni. Az oroszban fordítva. Viszont az oroszban vannak pl. folyamatos-befejezett igepárok, ami kicsit húzós lehet, meg az elöljárószók után az esetek is.
A német és angol után nekem is ez volt az egyik legfontosabb kérdés: Melyik nyelvet lenne érdemes felvenni harmadiknak?
Én az olaszt választottam, mert az tűnt a legkönnyebbnek, az van fizikálisan is elérhetőbb közelségben (EU) és jelenleg nagyobb esély van a használatára. (Legalábbis annál a multinál, ahol dolgozom.)
Sokáig az oroszon töprengtem, de az olasz nyelv nagy előnye lett, hogy a szavak sok esetben hasonlítanak az angol megfelelőikre, legalábbis az első 1-2 szótag, ami megkönnyítette a tanulást. Olasszal 3 hónap alatt meglett az origós alap. Orosszal nem hiszem hogy ez ment volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!