Német, orosz, spanyol. Ti melyiket tanulnátok legszívesebben a három közül?
A három közül a némettel, de az angol még jobb.
Az én sorrendem: német, spanyol és orosz.
Oroszt szerintem ne tanulj, ha csak nem akarsz Oroszországban dolgozni majd.
Ha suliba tanulsz, akkor a német talán jobb, mert a spanyol nagyon egyszerű, ( főleg az angol után ) és azt egyedül is meg tudod tanulni.
Ha szükséged lesz később nyelvre, ( pl. dolgozol vele), és nem csak a nyelvvizsga kell, akkor is jobban jársz a némettel, mert azt több helyen beszélik, mint a spanyolt, gazdasági szempontból is jobb területeken. Több német cégnek van magyarországi irodája, mint spanyolnak..
Viszont azt is nézni kell, hogy egyre többen beszélnek németül, és a spanyolnak sokkal szebb hangzása van:)
(Nem tudom mennyire untattalak, vagy segítettem-e dönteni.
Ahogy visszaolvasom magam, olyan, mintha a németre szerettelek volna rábeszélni, de ezeket csak véleményekként nézd..)
Attól függ milyen távlatokban gondolkozol.
Szerintem itthon, és Európában a németet tudod a legjobban hasznosítani. A spanyol itthon nem, de pl. Amerikában sokkal többet érhet. Az oroszban én látok lehetőséget, mára már mindenhol jelen vannak.
Ja, és hogy melyik tetszik: spanyol, orosz német.
Az oroszt választottam, de ma kicsit komolyabban elgondolkodtam rajta és erősen hajlok a német felé.
Köszi a válaszokat, különösen az első 17:52-es hozzászólónak. Most már szinte biztos, hogy váltok németre.
" kicsit komolyabban elgondolkodtam "
Te? Na ne viccelj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!