Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a különbség az egyszerű...

Mi a különbség az egyszerű múlt és a befejezett között?

Figyelt kérdés
Mikor melyiket használom?? Hogyan döntöm el, hogy melyik kell?

2012. okt. 1. 22:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Angol? A befejezett múltat akkor használod, ha a cselekvés valamilyen múlt béli esemény előtt történt meg.. Pl: Mire beértem az iskolába, kirabolták.. Itt az iskolába beérés a sima múlt és ugyebár a rablás előtte történt tehát az lesz a befejezett múlt.
2012. okt. 2. 10:08
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi, igen angol.
2012. okt. 2. 13:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Meg az érdekelne még, hogy lehet egyszerű múltba illetve befejezett múltba inni??

Tehát nem értem, ha azt mondom iszok akkor az jelen, ha ittam akkor múlt. Hogy lehet az simán múlt meg befejezett? Mi a különbség???

Tehát már értem mi a egyszerű és a befejezett között a különbség. Csak pl ezt a példát nem értem.

Remélem lehet érteni, hogy mit akarok kérdezni.

2012. okt. 2. 15:50
 4/7 ChrisM ***** válasza:

Present Simple: I only drink blood (amióta az eszemet tudom)

Present Continuous: I am drinking this nice cup of tea (éppen most szürcsölöm, de legalábbis elkezdtem és még nem értem a végére)

Present Perfect: I have drunk a whole bottle of Scotch (nemrég fejeztem be, és még most is részeg vagyok tőle)

Past Simple: I drank some wine last night (de azóta már ma van, és én üde vagyok és friss)

Past Perfect: I had drunk for three days when my parents arrived (és hát ugye látták, hogy eléggé ki vagyok ütve, de azóta már az egész ügyet lezártuk)

Szerintem te a Pr.Continuous és a Pr.Perfect illetve a Past Simple viszonyára gondoltál.

2012. okt. 2. 18:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Értem várj megpróbálom így elmondani:

Sima múlt: Tegnap ittam egy kakaót.

Befejezett múlt: Mire hazaértem megitták a kakaót..

A simát akkor használod, mikor simán arról beszélsz mi volt ezelőtt: ittam egy kakaót tegnap. Háború volt Irakban. stb

Befejezettnél egy olyan dologról beszélsz, ami egy múltbéli előtt történt.. tehát beszélsz egy sima múlt dologról.. Háború, Kakaó, de utána mondasz még valamit ami mindezek előtt volt.. Pl Háború volt Irakban miután nem tudtak megegyezni.. Itt a háború sima, a nem tudtak megegyezni pedig még a háború előtt volt, tehát az befejezett.. Készítettem neked egy ábrát hozzá, ha neked úgy könnyebb te is csinálhatsz ilyet gyakorláshoz és akkor látod mi mikor történt. A vastag vonal az idő.. és bejelölöd az eseményeket.

2012. okt. 2. 18:08
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

Itt az ábra

2012. okt. 2. 18:08
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagy aranyos toled. Koszonom szepen.:)
2012. okt. 3. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!