Németben mi a különbség az első, és második múlt között?
Figyelt kérdés
Légyszi aki érti az válaszoljon már nem igazán értem h az igék első múlta meg a második miben különbözik. Köszönöm2011. jan. 8. 17:07
1/6 anonim válasza:
hát második ba
pl gehen = menni
2 múltba i gegangen általába kell a ge szó nem mindig a vége en vagy t
ha mozgást fejez ki ist ha nem mozgást hat
az első múlt állatába tóhangváltós ragozható segédige nem kell hozzá
2/6 anonim válasza:
szerintem arra volt kíváncsi hogy melyiket mikor használjuk, nem a képzésre.
3/6 A kérdező kommentje:
ezt érterm de pl van az h kommen kam ist gekommen és jelentésben a kam és az ist gekomen mást fejez ki ? v ez a kettő ugyanaz
2011. jan. 8. 17:20
4/6 anonim válasza:
hát ha történetet mesélünk el akkor első múlt vagy hogy van ha meg a múltról beszélünk akkor a másik múltat használjuk pl tegnap voltam boltba... de lehet fordítva
5/6 anonim válasza:
valami olyasmi, hogy az egyik a régmúlt és nincs kihatással a jelenre (pl kihaltak a dinoszauruszok) a másik meg hatással van (tegnap elrontottam a gyomromat ezért ma nem megyek dolgozni)
de majd jön valaki aki leírja konkrétan, én csak a pillanatnyi kíváncsiságodat csillapítom
6/6 A kérdező kommentje:
nincs véletlen vmi jó németes oldal ahol ilyesmi dolgokat megérthetek? meg nyelvtan stb? :)
2011. jan. 8. 17:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!