Will vagy going to?

Figyelt kérdés

1. I have a special plan for the weekend. I (learn) ... how to make a sandwich.

2. She (have) ... a baby in five months.

3. If she helps you with your homework, I (tell) ... the teacher.

4. I (take) ... the state exam next year.

5. It is getting late. I think I (go) ... home.

6. If you don't leave, I (call) ... the police.

7. I expect I (be) ... late.

8. This car is very old. I (buy) ... a new one.

9. I (get married) ... next year.

2012. szept. 28. 16:35
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Will = fogok, valószinüleg

Going to = fogok, biztosan (mert pl. már megvettem a jegyet, úgyhogy ha törik, ha szakad én megyek :D)

Jó mulatást a házidhoz.

2012. szept. 28. 16:47
 2/7 anonim ***** válasza:

The "Will"

Egyszerű jövőt tudunk vele kifejezni:

Jóslás His dog will die

Szándék AA I'm hungry. BB Ohh....I will make a sandwich

Ígéretnél I promise I will do my best

Fenyegetésnél Stop it cause I will hurt you

Vagy a beszéd pillanatában eldöntött cselekvés It's raining I will grab an umbrella

!!! I think !!! után mindig will jön

Időhatározók:

next Saturday, tomorrow, in 2 weeks, by tomorrow

The "going to"

Jövö idejű cselekvés közlésére használjuk amikor a cselekvés a már a beszéd pillanata előtt is tervbe volt véve tehát már előtte is szándékában állt azt megtenni ( Itt egy nagy különbség a will-es szándék és a goig to közt. A will-es szándék a beszéd előtt nem volt tervbe véve a beszélő a beszéd következménye képen szándékozik csinálni valamit, a going to-nál pedig már előtte vette tervbe) Imagine last week I had an accident. I'm going to buy a new car.

Nem akkor döntöd el hogy veszel a új kocsit mikor elújságolod a múltheti balesetet hanem az valamikor a baleset után tudatosult benned hogy veszel egy új kocsit. Viszont ha épp beszélgetsz valakivel a kocsid 30 méterre parkol tőled beleszalad valami nagy gép akkor mondhatod : I will buy a new car.

Akkor használjuk még a going to-t ha az adott jövő idejű cselekvés nem 100 % os tehát nem biztos hogy meg fog történni és nem is tudjuk biztosra az időpontot csak valamikorra tervbe lett véve hogy meg lesz csinálva. I'm going to buy a new car. Egy új kocsit fogok venni. Nem tudni mikor csak tervbe vetted hogy valamikor veszel majd egy új kocsit. Ha 10000000 % ra meg van hogy mikor veszel mennyiért hol milyet tehát minden le van tisztázva akkor itt kapcsolódik még egy jövő idő a ::::::

Presnet Continous as a future. Tehát a folyamatos jelen mint jövő idő

Akkor használod ha a jövőidejű cselekvés már biztos 100% ra

I'am meeting Alicia tomorrow at 7 o'clock

2012. szept. 28. 18:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Ez rendben is volna, de úgy konkrétan gondoltam, hogy a fenti mondatokban miket javasolnátok?
2012. szept. 28. 19:07
 4/7 anonim ***** válasza:

1. I am going to learn

2. She is going to have

3. I'll tell

4. I'm going to take

5. I'll go home

6. I'll call

7. (passz - mind a kettőt bele tudom magyarázni:(

8. I'll buy

9. I'm going to get married

mérget azért nem vennék rá, de kb. így jó lehet... (ahol időhatározó van, úgy döntöttem, hogy strong decesion, és going to)

:)

2012. szept. 28. 21:58
 5/7 anonim ***** válasza:
7 I will
2012. szept. 29. 10:13
 6/7 A kérdező kommentje:

2. She is going to have - ez nem will, mert azt gondolnám, hogy szinte biztos.

3. I'll tell - ez nem lehetne going to, mert azt gondolnám, hogy arra készül, hogy beköpje a tanárnak

6. I'll call - itt is lehetne going to, mert arra készül

7. I expect szerintem going to is lehet, mert azt várja, hogy elkésik

2012. szept. 29. 14:44
 7/7 anonim ***** válasza:

nem értem, azt hittem, megoldási tippeket vársz... (fejvakaró ikon)

2. nyilvánvalóan nem lehet will, mert mint magyarázták anno boldogult ifjú koromban, vagy terhes vagyok, vagy nem, olyan nincs, hogy kicsit terhes - szóval ez biztos

6. nem lehet going to, mert "on the spot decision"

7. nem véletlen nem írtam semmit, mindkettőre van bőven találat, és mindkettő megállja a helyét

:)

2012. szept. 29. 17:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!