Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki elmagyarázni mit...

Valaki elmagyarázni mit jelent ez a mondat, és miért így épül fel?

Figyelt kérdés

Ez egy filmből van, és az idézőjelbe tett részt nem értem:

I don't know what I ever did to you, Ms. Swan, to deserve this...

"To have you keep coming after everything" I hold dear.

Miért kezdődik to-val?

mi az a have? have után általában 3. alak szokott jönnie, de a keep nem az.

A keep + ing formát legalább ismerem.

come after, ez ha jól sejtem egybetartozik, de a szótárban nem sikerült olyan jelentést találnom, aminek értelmét is látom itt.

Szóval totális képzavar ez a mondat, valaki segítene kibogozni?

2012. júl. 21. 23:19
1 2 3
 11/26 webnyelv ***** válasza:

Kérdező! AZ idézőjeles rész az a válasz arra, amit előtte mondott a filmben a "deserve"-es illető? Vagy az idézőjeles rész még az előző mondat folytatása?

A "have you keep..." műveltető szerkezet lesz, ahogy a 3. írja.

2012. júl. 22. 00:09
 12/26 anonim ***** válasza:
Az előző mondat folyatása, kigugliztam a beszélgetést. Így sem lett sokkal világosabb, de tartom magam ahhoz, amit a 3. válaszban írtam, és az úriember (annak ellenére, hogy dearnak szólítja) elutasítja a hölgy közeledését.
2012. júl. 22. 00:12
 13/26 anonim ***** válasza:
Majd mindjárt leirja a kerdezo, mirol szol a film, es helyén van-e benne az a magatartás, hogy a férfi meghülyíti a nőt, mert ugyanabban a mondatban csalogatja, édesgeti, amiben visszautasítást fogalmaz meg, és amelyben a közeledést csapásnak minősíti magára nézve. :)
2012. júl. 22. 00:15
 14/26 anonim ***** válasza:
A "dear" az nem megszólítás. "Hold dear" az: szeretni, becsben tartani, megbecsülni.
2012. júl. 22. 00:17
 15/26 anonim ***** válasza:
Ja, akkor lehet. Akkor nincs is benne elutasítás. Lehet, hogy csodálkozó. Nem tudom, mivel értem el, hogy a történtek után még mindig közeledik, de értékelem. :)
2012. júl. 22. 00:20
 16/26 anonim ***** válasza:

A párbeszéd:

Regina: I don't know what I ever did to you, Miss Swan, to deserve this. To have you keep coming after everything I hold dear.

Graham: I told you it's not her.

Regina: None of this happened before she got here!

Emma: I'm sorry, but have you ever stopped to think that maybe the problem isn't with me, but with you?

Regina: Excuse me?

Emma: Henry came to find me. Graham kissed me. Both were miserable. Maybe, Madam Mayor, you need to good hard look in a mirror and ask yourself why that is. Why is everyone running away from you?

2012. júl. 22. 00:25
 17/26 anonim ***** válasza:
Ezt Te honnan tudod? Merthogy nem Te vagy a kérdező.....
2012. júl. 22. 00:27
 18/26 anonim ***** válasza:
A Miss Swan és a Madam Mayor kicsodák?
2012. júl. 22. 00:27
 19/26 anonim ***** válasza:

"Ezt Te honnan tudod? Merthogy nem Te vagy a kérdező....."

Bocsánat, csak segíteni akartam. :)) A neten találtam, egy filmből egy idézet.

2012. júl. 22. 00:29
 20/26 anonim ***** válasza:

Itt az egész szöveg. A közepe táján lesz a mondat.

[link]

2012. júl. 22. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!