Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvtan tudort keresek. A...

Nyelvtan tudort keresek. A kozotte szo mennyire helyes?

Figyelt kérdés
szoval a haveromman angoloran addig veszekedtunk erreol mig ki nem lettunk teve az orarol.o azt mondta h a kozotte szo helyes de szerintem csak akk ha tobbes szamba beszelunk.mert ha vesszuk peldanak ezt a mondatot h:van a kertbe egy fa kozotte/kozte meg egy bokor....az ugy nem helyes mivel egyvalami kozott nem lehet valami.ha ket farol beszelnek es azt hasznalnam h kozottuk akk helyes lenne...ha valaki tud cafoljon meg ha nem helyeseljen.koszonom elore
2012. jún. 4. 09:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem kell ehhez nyelvtan tudornak lenni.

A közötte szó helyes nyelvtanilag.

Közötte vagy közte, mindkettő helyes nyelvtanilag.

[link]

2012. jún. 4. 11:32
 2/4 A kérdező kommentje:
ezt megcafolnam...a kozotte szo ertelmetlen, mivel nem lehet egyvalami kozott valami...szal pl van egy fa a kertbe, kozotte meg egy alma...egy fa kozott h lehet barmi?ugyh kerem atgondolni a kommenteket...teny h a kozte es kozotte szo nagyon rokonszenves es olyan normalis de at kellene gondolni h mirol is van szo
2012. jún. 4. 11:58
 3/4 Vree ***** válasza:

Na és a csoportot vagy távot és időtartamot jelölő szavak, vagy a "között" állandó szókapcsolatos használata?

Jön az utcán egy tömeg, közötte két rendőr.

Egy zsák bab közötte kukoricával.

Nincs sok különbség közötte és a többi ember között.

Ez a szerelem csak közötte és Kati között létezik.

Ez egy húszperces futás, közötte félperces pihenőkkel.

2012. jún. 4. 20:44
 4/4 A kérdező kommentje:

nehany szempontbol igazad van de nem mindennel ertek egyet, erre csak azt tudom mondani h:

Ha de Mounika,itt nincs problema se okozte se enkoztem!Dombi

2012. jún. 4. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!