Német - je. Desto. Valaki el tudja magyarázni?
igazából, szerintem még jobban is hangzik, de hát hiába vitatkoztok a nyelvtan tanárral, ha ők az irodalmi némettel játszák az agyukat, pláne úgy hogy csak idegennyelvként tanulták és atom magyaros a kiejtésük :D
néha olyan erőltetett robot-mondatokat írnak a könyvek is, ami csak annak furcsa, aki németnyelvű környezetben nevelkedett
# 12/
igen, ezen én is kitudok akadni. főleg olyanokon, amikor tanítja a némettanár, hogy így helyes és megkérdezek egy németet, és szerinte az is jó amit én mondok..hát vicces. a kiejtésről meg ne is beszéljünk.
figyelj, mivel a magyarországi német tanár magyar környezetben van így igen valószínű hogy nem tudja neked hozni azt a Aussprache-ét (egyszerűen elszokik tőle, ő is ember..), amit Leipzissssben vagy a Bajrischoknál hallani... (nem vicc, tényleg írják jottal), viszont a nyelvtant és a szerkezeteket, módokat ugyanúgy meg tudja tanítani az a tanár is, akinél még érted is, hogy mit mond
személy szerint mázlim volt mert többségében nagyon jó német tanáraim voltak, a főiskolán (nem, nem germanisztikára járok) pedig van 2 olyan némettanár, amilyenekből nem sok hasonlót tudna összegereblyézni Magyarország
én heti 5 órában tanulom a németet, plusz még van egy külön órám is. mindkettő tanártól azt tanultam meg, hogy a je után KATI szórend, a desto után pedig fordított.
tehát pl.
Je mehr ich lerne, desto mehr weiß ich.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!