Melyiket a spanyol vagy a portugál nyelvet könnyebb megtanulni? Melyiknek könyebb a nyelvtana és a hangtana? Melyiket érdemesebb?
Figyelt kérdés
Leszámítva,hogy kinek melyik tetszik jobban,mert gondolom azt könyeb tanulni.
A spanyol világnyelv,de a portugál is egyre fontosabb lesz.
Mondjuk spanyol nyelvoktatást már szinte mindenhol kínálnak,de portugált..... olyan szórólappal még nem találkoztam
Én azt hallotam,hogy a porugálnak könyebb a nyelvtana.
Valamilyen oktató oldal van a neten, a porugálhoz.
2012. febr. 21. 20:51
11/12 anonim válasza:
Portugália nem kietlen és szomorú. gyönyörű ország, az emberek pedig nagyon kedvesek. én a portugált ajánlom (:
12/12 webnyelv válasza:
Hangrendukció: A magánhangzók egy részét ki sem ejtik, így csúnya sziszegős mássalhangzótorlódás lesz. Még az angolnál is durvább, mert ott általában csak az "e" betű marad el teljesen a kiejtésben, míg a portugálban pl. az "a" betű is olyan sokszor, mint ha ott se lenne, és nem csak szó végén. Pl. a "repetir" szóból a magánhangzók közül gyakorlatilag csak az "i"-t ejtik ki, és ha előtte mondjuk "de" szócska áll, még annak se ejtik ki az "e"-jét, így kb. "drptír" lesz a kiejtés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!