Spanyol vagy portugál?
Figyelt kérdés
tudom hogy hasonlít a két nyelv egymásra, de ha én mindkettőből szeretnék előbb-utóbb nyelvvizsgát akkor melyikkel érdemesebb kezdenem?2012. jan. 13. 20:44
1/8 anonim válasza:
Nem tudom ,Te bizonyára mind a kettőt tanulni fogod,sorrendbe hogyan van de azt tudom a spanyol könnyebb mint a portugál és azt is tudom hogy a portugál nagyon nehéz
2/8 webnyelv válasza:
A helyedben a spanyollal kezdeném.
A portugálnak a kiejtése nagyon nehéz, a nyelvtana talán nem nehezebb a spanyolénál.
3/8 anonim válasza:
A kiejtésük erősen eltér, a portugál nehezebb, minden más téren nyelvjárásnyi különbség van köztük. Azzal kezdd, amelyikhez kedved van.
4/8 anonim válasza:
Sokat egyik nyelv sem ér itt Európában, de ha mindenféleképpen akarsz tanulni, akkor szerintem spanyollal kezdj:)
5/8 anonim válasza:
Spanyol, aztán a portugál. Én is így voltam vele. :)
8/8 webnyelv válasza:
Portugál után (főleg a kiejtés miatt) könnyebb a spanyol, mint spanyol után a portugál.
De már jó 2 éve tette fel a kérdést a kérdező. Azóta talán már mindkettőt megtanulta középfokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!