Como se diz em portugues. Ezt a könyvet vedd meg nagyon jó:D Mi is ebből tanulunk a suliban:D )igazából ha jól tudom másmilyen magyar nyelvű portugál könyv nincs is kivéve a portugál kezdőknek című könyvet de az szókincsbővítésre van.
Csak kíváncsiságból: megkérdezhetem hogy miért szeretnél portugálul tanulni?:D
2011. dec. 22. 15:25
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Szeretnék Madeirára költözni. A könyvhöz neked volt munkafüzet is? És te miért tanultál portugálul? :)
2011. dec. 22. 16:05
3/7 anonim válasza:
A munkafüzetet külön kell megvenni hozzá ami így elég borsos (kb 8-9ezer forint :S )
Én a sulimban tanulom mert rá lehetőségünk szakkör keretein belül. Én Lisszabonban és Rio de Janeiroban szeretnék eltölteni huzamosabb időt :D
2011. dec. 22. 19:04
4/7 anonim válasza:
Sziasztok portisok! Első válaszolónak igaza van, a Como se diz az egyetlen magyar nyelvű portugál tankönyv, a hozzá való munkafüzet a Grao a grao. Együtt nem olcsó, és nagy hibája, hogy nem tartozik hozzá hanganyag. Szerintem ha tudsz angolul, jobban jársz ha veszel egy teach yourself-dobozt. Ebben van hanganyag is, szöveg is, de csak angol-portugál verzióban létezik, meg drágább is. De ebból pl. létezik brazil portugál kiadvány is külön.
2011. dec. 24. 00:39
5/7 anonim válasza:
Mi is a Como se diz könyvből tanulunk de az biztos h vannak hiányosságai, és hogyha inkább az angol nyelvű tankönyveket, forrásokat választod helyette azt jó ötletnek tartom, mert általában úgy kicsit nagyobb a választék.
2011. dec. 24. 00:58
6/7 anonim válasza:
"a Como se diz az egyetlen magyar nyelvű portugál tankönyv, ..."
Ez így nem igaz, mert létezik a Tanulj magad sorozatból
Manuela Cook : Portugál nyelvkönyv c. könyve,
Akadémiai Kiadó, 1995
de ez a kérdező és válaszolók számára valószínűleg már az ősidőkben történt, ezért nem ismerik :-)
2012. nov. 11. 20:56
7/7 anonim válasza:
Én még hasznosnak tartom a Tanuljunk Nyelveket! sorozatból a Portugál nyelvkönyvet (Areias-Godinho-Lantos). Rengeteg portugál nyelvfordulat van benne, olyan igazán portugálosan, és sok apró nyelvtani turpusságra is rámutat. Hátránya, hogy kevés benne a gyakorlási lehetőség és hogy nincs hozzá hanganyag. Én egy 1994-es kiadást szereztem be antikváriumból. Ritkán lehet vele találkozni, de ha valaki hozzáfér, hasznára válhat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!