Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A Portugál nyelv leggyakoribb...

A Portugál nyelv leggyakoribb szavaira lenne szükségem! Tud ebben segíteni valaki?

Figyelt kérdés
Már közel 7 nyelven beszélek... Angol, Német, Spanyol, Francia, Eszperanto, Arab, Cseh... ja meg Magyar... Szeretnék megtanulni Portugálul is, de nem találom online a leggyakoribb szavait! Légyszi segítsetek!

2011. nov. 18. 17:04
 1/9 anonim ***** válasza:

nem igazán értelek...megmondom azt is,hogy miért.

attól,hogy tudom,hogy mondjuk

il pane -kenyér

il panino-zsemlye

il prosciutto-sonka

il formaggio-sajt

il pomodoro- paradicsom

la lattuga- fejessaláta

stb.

meg hasonló ilyen szavakat mondjuk összesen 500 vagy ezer darabot,attól még egyáltalán nem mondhatom magamról,hogy beszélek olaszul...én persze beszélek,leraktam egy tolmács-szakfordítóit meg egy nyelvtanári diplomát és aránylag sürün használom is,de nem néhány tucat szó ismerete jelenti egy nyelv ismeretét.

2011. nov. 18. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:
spanyolul és franciául mindeazonáltal szívesen megtanulnám tőled azokat az a dolgokat,amiket tudsz... :) abból már bizonyára el tudnék indulni az autódidakta nyelvtanulás útján...
2011. nov. 18. 17:14
 3/9 anonim ***** válasza:
Első: neki csak valamiért szüksége van a leggyakoribb szavakra, ettől függetlenül nem azt írta, hogy számára ez a nyelvismeret, lehet, hogy amúgy beszél hét nyelven. Ha arabul is beszél az összes másik mellett, igen keresett lehet...
2011. nov. 18. 20:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Javaslom, hogy magyarul is tanulj meg. Magyarul nem Angol, Német, Spanyol stb. a nyelvek neve, hanem angol, német, spanyol stb.
2011. nov. 19. 04:26
 5/9 A kérdező kommentje:

Minden nyelvből amit leírtam van egy középfokúm... A szavakra csak azért van szükségem, hogy a szókincsemet fejlesszem, de olyan szavakkal amiket sokat használnak, a nyelvtani részét könyvekből tanulom, és a többinél ez bevált, bár az angolnál volt segítségem, még iskolában.

Persze én is tudom, hogy nem azon múlik, hogy tud e valaki vmilyen nyelven beszélni, hogy tud rengeteg szót...

Nekem ez a munkámhoz kell, így nincs időm rendesen órákat venni, szinte alig vagyok otthon, de a nyelvek segítenek alkalmazkodni, úgy az üzleti, mint a magánéleti utakon...

Szóval ha valaki tudna egy linket azt örömmel venném!

Azért köszi a kommenteket!

2011. nov. 19. 14:35
 6/9 A kérdező kommentje:

Én azért írom nagy betűvel a nyelvek "nevé", mert büszke vagyok rá, hogy ezeket tudom, neked is biztos van olyan dilid amire büszke vagy, na hát nekem a nyelvek! :D

Sokkal könnyebb pl becsajozni külföldön, ha tudod a hölgy nyelvét, legalább annyira beszélni, hogy megérteted magad... :D

2011. nov. 19. 14:38
 7/9 anonim ***** válasza:

"Én azért írom nagy betűvel a nyelvek "nevé", mert büszke vagyok rá, hogy ezeket tudom, neked is biztos van olyan dilid amire büszke vagy, na hát nekem a nyelvek! :D "

Nagyon jó duma, de ezzel engem nem etetsz meg. Minden második ember itt a gyk-n nagy betűvel írja a nyelveket, és nem azért, mert mindegyikük tudatosan eldöntötte, hogy így jobb, hanem azért, mert nincsenek tisztában vele, hogy a nyelvek nem tulajdonnevek. Esetleg megzavarja őket az angol, ahol nagybetűvel kell őket írni.

Egyébként még ha igaz is, amit írsz, akkor is helytelen. Most én is kitalálhatom, hogy az "ilyen" szót ly-nal írom, mert én úgy tanultam a nénikémtől, de attól az még magyarul helytelen lesz.

2011. nov. 19. 15:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Javítás: hogy az "ilyen" szót NEM ly-nal írom
2011. nov. 19. 15:23
 9/9 A kérdező kommentje:

Kösz az értékes hozzászólást, te segítettél a legtöbbet, de egyébként ha nem hiszed el akkor ez a te személyes gyengeséged, és bizalmatlanságod az emberekkel szemben... most ha Esetleg Minden Szót Egyesével Nagybetűvel Írok, Akkor Nem Nagyon Tudok Magyarul... Értelek Barátom!

Tudod az ész ott ál meg, ahol leragatsz... Ha oktatni akarsz, előbb tanulj, ha már elég okos vagy, utána érdemes másokat leszólni...

2011. nov. 20. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!