Támogatnátok az orosz nyelv tanítását általánosba? általános sulisok:örülnétek neki?
Nem támogatnám,középsuliban viszont feltenném a palettára angol,német,francia mellé.
orosz szakos
Én szlovákot tanultam !óvodától! kezdve, középszintű nyelvvizsgát tett az osztály közel fele 8. közepén (köztük én is). Mellette vittük az angolt is a szokásos 4. vagy 5. osztálytól. Páran közel álltak a felsőfokú nyelvvizsga szintjéhez is, de nem merték megkockáztatni.
Gimiben 2. nyelvként azt oroszt akartam tanulni, de a 180-200 diákból 6-an jelentkeztünk oroszra, így nem indult el a képzése a mi évfolyamunkban.
Most szeretnék nekikezdeni az orosznak, már van szótáram, 1-2 régi tankkönyv digitális formában. A kljucs 1-et még nem sikerült beszereznem, de rajta vagyok.
De hogy válaszoljak az eredeti feltett kérdésre, igen jó lett volna, ha már általános iskolában tanítottak volna az oroszt is. (2 évfolyammal felettünk még oktatták rendesen órai keretek között 3. nyelvként, valamiért a fölöttünk lévő évfolyam szülői leszavazták, nálunk meg már fel sem vetődött a kérdés...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!