Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kinek mi a véleménye a portugá...

Kinek mi a véleménye a portugál nyelvtanulásról?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem ,hogy mennyire nehéz illetve van-e értelme itt, Európában tanulni?
2011. nov. 12. 07:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a sulimban tanulom és nagyon szeretem:D Szerintem szép nyelv bár nem a legkönnyebb,de ha már beszélsz egy újlatin nyelvet akkor nemis túl bonyolult.
2011. nov. 12. 09:47
 2/4 Pilsonis ***** válasza:
Szerintem a legszebb újlatin nyelv. A portugálban meglévő orrhangzók teljesen jópofák ellentétben a franciával. De ez is csak egy vélemény. Én például szerettem portugálul tanulni.
2011. nov. 13. 13:07
 3/4 Pilsonis ***** válasza:
Egyébként meg valamilyen szinten megéri, a portugálul jó tudó ismerősömnek mindig akad valami kis fordítgatni-tolmácsolnivalója, vagy külföldiek kalauzolása. Persze elég magas szinten kell tudni, illetve nem árt mellé tudni angolul is, úgy jól lehet vele lavírozni melómentes időszakokban. Amúgy szerintem mindenkinek relatív mi a nehéz, nehezebb mint az angol de könnyebb mint mondjuk litvánul tanulni.
2011. nov. 13. 13:09
 4/4 anonim ***** válasza:
A portugálról az a tapasztalatom, hogy vagy nagyon tetszik valakinek, vagy nagyon nem. Én az előbbi kategóriába tartozom, de a csoportunk majdnem fele (!!!) abbahagyta kevesebb mint fél év elteltével, mert nem tetszett nekik. Szerintem ha érdekel, hallgass portugál szöveget, nézz utána, és ha tetszik, vágj bele bátran! Amúgy meg ha tanultál már újlatin nyelvet, nem olyan nehéz. Értelme pedig szerintem van, sőt, talán idővel egyre több lesz: ha pl. beszélsz spanyolul és portugálul, a gazdasági szektorban biztosan találsz vele munkát, hiszen manapság Latin-Amerika fontos gazdasági szereplő.
2011. nov. 13. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!