Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Három nyelvet tanulok, mit...

Három nyelvet tanulok, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Gimnazista vagyok és három nyelvet tanulok. Kettőt ezek közül az iskolában (Angol, Német), a harmadikat meg otthon magamtól. A problémám az, hogy egyszerűen nincs kedvem és erőm Németet tanulni. Nincs benne semmi érdekeltségem és a későbbiekben se szeretnék vele foglalkozni, a másik pedig hogy otthon is minden szabadidőmet a 3. nyelv tanulása emészti fel és szívesen tanulom, viszont a sulinkban meg nem tanítják. Egyszerűen nem tudom mit tegyek és frusztrál a dolog.
2012. jan. 8. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit tanulsz otthon? Amúgy, most erre mit mondjak. Kínos. Utáltam a matekot, mégis kellett tanulni. És nagy butaság azt hinned, hogy semmire nem használod majd a németet. Hasznát fogod venni, ez egészen biztos. Nyilván nem könnyű három nyelvet tanulni, de amit a suliban tanulsz, az kötelező. Szóval fogat összeszorít és kibír.
2012. jan. 8. 15:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is 3-at tanultam és most bánom, hogy nem tudok jobban németül.
2012. jan. 8. 15:42
 3/5 A kérdező kommentje:
A baj az, h. már túlságosan lemaradtam a tananyaggal .
2012. jan. 8. 15:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Pótold be... Ezzel nem lehet mit csinálni.
2012. jan. 8. 16:04
 5/5 anonim ***** válasza:
dettó. angol+német suliban, nyelvsuliban japán, magamtól könyvből spanyol meg néha bele-bele kezdek egy-egy másikba (holland, francia, de ezekből csak néhány dolgot tudok). utálom a németet de nem tudom elfelejteni mert a sulimban mindent németül tanulok. sztem olvass vagy nézz filmeket németül. nekem segített az angolnál is.
2012. jan. 8. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!