Hogyan jegyezzem meg? Pl ha angol nyelvet tanulok.
van hogy amire a legjobban vagyok kiváncsi az általában megmarad az agyamban de ha úgy simán próbálom tanulni hamar elfelejtem.
Hogyan csináljam?
Eddig ha nem ment, leírtam lapra magyarul és angolul hogy mit jelent az adott szó, azért hogy így hátha jobban megjegyzem (van benne valami?)
Igen van. Ugyanis így az írást is tanulod, fejleszted.
Ami már önmagában is egy jóó dolog.
Viszont, ha így sem sikerül elég hatékonyan megtanulni a szavakat, akkor van egy módszer, ami esetleg beválhat. Ez a következő:
1) Kicsi, öntapadós lapokra írj fel szavakat magyarul, mellé az angol jelentéssel. Ragaszgasd ki a szobádban, pl. TV-re, szekrényre, ajtóra, stb.. Olyan helyekre, ahol gyakran megfordulsz. Ha pl. a TV-re is ragasztasz néhányat, azokat garantáltan meg fogod tanulni.. Ugyanis ha a TV-t sokat nézed, kénytelen leszel mindig elolvasni azokat a szavakat, amik oda vannak ragasztva.
2) Ugyan ezt csinálod, kivéve annyiban, hogy az idegen nyelvű jelentését nem a magyar mellé írod, hanem a cetli másik felére. :)
Remélem, h segítettem.
1. Szókártyás módszer, pl. az anki program használata. Ha egyszerűen csak cédulákra írod a szavakat, az nem tökéletes megoldás, mert éppen a módszer lényege (az ismétlési gyakoriság szabályzása) vész oda.
2. Rengeteg olvasás, és némi rádiózás, tévézés. Ha új szóba ütközöl, kiírod a szókártyáidra vagy az ankiba. Érdekesebb mondatokat célszerű megtanulni, hogy ezek mintájára könnyen tudj saját mondatokat építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!