Melyik a legnehezebb nyelv?
szerintem a francia a legnehezebb, szlovák és a német sokkal könnyebb. Tudom mert beszélek németül, angolul, szlovákul és egyszer elkezdtem franciát tanulni, de brutál nehéz.
23F
"Utánanéztem és több helyen találtam egy felmérést, amit - állítólag - tudósok, nyelvészek állítottak össze."
- A nyelvészek általános vélelkedése szerint nincs könnyebb és nehezebb nyelv, innentől kezdve eléggé hiteltelen egy ilyen felmérés.
Mitől nehéz egy nyelv szerinted?
"én úgy gondolom a befektetett idő és energia az, ami megszabhatja egy nyelv nehézségét."
- Ez mind teljesen egyéni dolog, vagyis nem egészen értem, mire gondolsz.
Ha arra gondolsz, a nehéz nyelvekhez több idő és energia kell megtanulni, akkor kérdés: mit jelent egy nyelvet megtanulni? Ez egy véget nem érő folyamat.
Pont az egyszerűnek tűnő nyelveknél jön rá évek után az ember, hogy mennyi mindent nem tud, és mennyi újdonságot rejt a nyelv.
A kínait nem tartom nehéz nyelvnek. Bajos az írása, de nagyon könnyű a nyelvtana.
Amúgy meg emberfüggő. Ha szereted tanulni és tetszik, bármelyik nyelv könnyű lesz, ha pedig kényszerből tanulsz és nem szereted a nyelvet, az a nyelv nehéz lesz.
Moses McCormick (50-nél több nyelven beszél, youtube-n laoshu) elmondása szerint neki az arab volt a legnehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!