A magyar nyelv talán a 2. legnehezebb nyelv a Földön? Van erre valami felmérés, vagy hasonlók? Nem lehet, hogy csak mi gondoljuk így?
Nem hinném, hogy tévhit.
Én külföldi emberek szájából hallottam ugyanezt.
Legutóbb pl. egy brit férfi ecsetelte nekem, hogy rengeteget utazgat a világban, eljutott hazánkba is, próbálkozott a nyelv tanulásával, de elmondása szerint még sosem találkozott ilyen bonyolult nyelvvel.
Szeptember 27-én, Párizsban összegyűltek a világ nyelvészei.
Nyolc év kutatás és tanulmányozás után kiadták a világ 10 legnehezebb és 10 legkönnyebb nyelvének sorrendjét.
Ez a link egy városi legenda szintjét se üti meg, teljesen megalapozatlanok a megállapításai.
A nyelvészet nem ismer olyat, hogy könnyű nyelv, nehéz nyelv. Egy britnek persze, hogy nehezebb megtanulnia magyarul, mint mondjuk svédül, mert az ugyanúgy a germán nyelvcsaládba tartozik, mint az angop, a magyar pedig nem. Könnyű és nehéz nyelvek csak szubjektív alapon vannak, objektív mérce erre nem létezik.
Pontosítok, nem csak megalapozatlanok, hanem teljesen nevetségesek is.
Először is: melyik szeptember 27-én történt mindez? (Persze, egyiken sem.)
Hogy lehet az, hogy a spanyol nyelvet 460 millió ember beszéli, de 1 milliárd használja? Akkor 540 millióan csak írják-olvassák? Vagy cipőt kötnek spanyolul, de nem beszélnek?
A szlovák nyelv hét esetéről annyit, hogy a többi, általam kicsit is ismert szláv nyelvben is annyi van.
A világon kb. (sic!) hétezer-nyolcszázharminckettő nyelv van. Nem pontosan, csak úgy körül-belül. No comment!
Figyelembe vették a betűk FORMÁJÁT!!! A nyelvészek! Nevetnem kell.
Arra már ki sem térek, hogy mindkét listán kizárólag eurázsiai nyelvek szerepelnek, a többi marhaságot pedig vegyük úgy, hogy nincsenek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!