A német tényleg az egyik legnehezebb európai nyelv?
elsőnek mondom: olvasni tanulj meg légyszives, nem az volt a kérdés, hogy a LEGNEHEZEBB hanem az EGYIK LEGNEHEZEBB!
tudom, hogy Európában a magyar a legnehezebb.
Német kéttanos végzős vagyok. Szerintem a német főleg a nyelvtana miatt nehéz. A kiejtés az egyik legegyszerűbb, bár a magyar iskolákban túl szépen tanítják azt is, a német anyanyelvűeknek pl az r betű nem nagyon megy :D
Angolul és oroszul tanulok a német mellett és igen elég nehéz szerintem a német, az angolnál fényévekkel bonyolultabb a nyelvtana, de talán az orosznál is kicsit. Azt viszont nem tudom, hogy a francia milyen, állítólag a lengyel is nehéz. A kérdésedre válaszolva igen, szerintem a német az egyik legnehezebb nyelv Európában.
A lengyel nehezebb az orosznál. Utóbbi pedig megítélés kérdése: mivel én, teljesen őszintén szólva, ki nem állhatom a németet, így nehéz, de mivel az oroszt imádom, az könnyebb számomra. Pedig a nyelvtant futólag összehasonlítva, papíron talán az orosz bonyolultabb.
De ha már EURÓPAI nyelv: ne feledjük, hogy Izland, a Feröer-szigetek és Grönland is Európa részei. Bár nem az volt a kérdés, hogy melyik a legnehezebb nyelv a kontinensen, de ha már extrém összehasonlítást akar valaki, akkor gondoltam, jelzem, hogy van még itt három jelentkező.
Nemrég olvastam egy cikket, ott azt írták, hogy a szlovák a legnehezebb nyelv a világon...(?) De a német is helyett kapott a világ 10 legnehezebb nyelve között, a magyarral együtt.
Nekem személy szerint nehéz volt, de azért mert nem szerettem, se Németországot, se a németeket, se a német könyvünket, stb...Most franciát tanulok, utána visszatérek a némethez szerintem, mert nem megtanulhatatlan nyelv egyáltalán...a kiejtés tényleg könnyű, a többi szabály is elég megtanulható, és nincs annyi igeidő, mint a spanyolban vagy az angolban...és ezek a legkönnyebb nyelvek a világon...
ma 18:17
Az nem "cikk" volt, hanem egy blogokon és fórumokon terjesztett HÜLYESÉG, és furcsa, hogy csak nemrég olvastad, mivel már kb. 10 éve terjesztik, és annak ellenére, hogy tökéletesen értelmetlen ökörség, amit már ezer helyen megcáfoltak, egyszerűen kiirthatatlan, mert állandóan lesznek, akik "épp most olvasták".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!