Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet tartod a...

•ß• kérdése:

Melyik nyelvet tartod a legszebbnek? És a legcsúnyábbnak?

Figyelt kérdés

Melyiket tartod a legszebbnek?

Miért?

Beszéled is?

És amelyiket csúnyának tartod azt miért?

2011. febr. 19. 21:25
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
17%
A legszebb nyelv szerintem az olasz. Dallamos, és a szóvégi magánhangzók gyakran összecsengenek. 8 éve tanulom, és nagyon könnyen meg tudtam jegyezni a dolgokat. Mondjuk jó a tanárom is, nagyon jól és érthetően adja le a nyelvtant (a fordítások is jól mennek).
2011. febr. 19. 21:54
 12/29 anonim ***** válasza:
34%

Én vagyok a 21.54-es:

A legcsúnyábbnak pedig a németet tartom, a kiejtése miatt.

2011. febr. 19. 21:55
 13/29 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek :)

Kínai tényleg idegesítő...hoáá csiii csang..állítólag náluk a hangsúly is fontos,mert ugyanaz a szó más hangsúllyal mást jelent. :S

2011. febr. 19. 21:56
 14/29 anonim ***** válasza:
66%

Szegény német:( Szerintem nem is csúnya:) Vagy mondjam úgy, hogy annyira csúnya hogy már szép? Én szeretem a németet:)

http://www.youtube.com/watch?v=oeSiZFhCs88&feature=relmfu

Nekem a francia nem tetszik. A legszebb meg a magyar, mert azt értem^^

2011. febr. 19. 21:59
 15/29 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező 21.56:

angolban és olaszban is van ilyen:

Angolban pl. it és eat: előbbit röviden, utóbbit hosszan ejtjük.

2011. febr. 19. 22:01
 16/29 anonim ***** válasza:
55%

jelen esetben

hosszan=hangsúlyosan

2011. febr. 19. 22:02
 17/29 anonim ***** válasza:
84%
Igen, a kínaiban vannak hangsúlyok is, ezért hangzik számunkra ilyen furán. Szerintem viszont éppen hogy játékossá, jókedvűvé teszik az egész nyelvet, én nem tartom csúnyának. Csak ne a kanjijaikat használnák, szerintem meg is tanulnám, így viszont már aligha vonzó.
2011. febr. 19. 22:05
 18/29 anonim ***** válasza:
76%

Legszebbnek: a gael(ír) nyelvet. Nem beszélem, most szereztünk be egy tankönyvet egy barátnőmmel. Ha időm engedi, nekiállok.

Szépnek tartom még nagyon a svédet és a koreait, ezeket tanulom az egyetemen, valamint a portugál is nagyon tetszik, de sajnos csak spanyolul tanulhattam anno. A finn nyelvet is kedvelem. Nagyon elegáns számomra még a brit angol kiejtése, de a skót és az ír verziók is tetszenek (habár kezdetben kissé nehezen értettem őket, és nevettem is rajtuk:)

Hogy melyiket miért szeretem? Az írt a gyönyörű, kifinomult hangzásvilága miatt, és az egyedisége miatt. A svédet és a koreait a dallamossága miatt, a portugálhoz az ország és a kultúra miatt vonzódom. A finnt főleg az írhat hasonló okok miatt szeretem, de azért a svéd és koreai bőven megelőzik a listámon :)

A legrondábbnak a német nyelvet tartom, ezt gondolom nem kell megmagyaráznom. Ezt követi az amerikai angol, amitől a hányinger kap el, olyan ocsmány, motyogós, köpködős, artikulálatlan idiotizmus az egész. Harmadik helyen talán a japán áll, amit szintén beszélek, de ha nem nyűgözne le olyannyira maga a nyelv struktúrája és kifejezésmódja már 1000x megbántam volna a hangzása alapján, hogy időt fordítottam (és fordítok) rá. Nem kedvelem az olaszt sem, csúnya, köpködős nyelvnek hallom, a szláv nyelveket pedig a mássalhangzó torlódások miatt nem szívlelhetem.

Bocsi a kisregényért, a nyelv az egyik szenvedélyem :D

2011. febr. 19. 22:29
 19/29 anonim ***** válasza:
58%

Előző vagyok! Persze mindezt a magyaron kívül értettem, hiszen számomra is az anyanyelvem áll az első helyen.

Egyébként valamelyik válaszoló említette a kínait. A kínai valójában egy nagyon vicces nyelv a tonalitása miatt igen változatos. Ha valaki akar valami érdekeset hallani kínaiul, akkor a pekingi operát ajánlom (vannak youtube-on is nézhető videók), szerintem elég egyedülálló dolog. Számomra maga a nyelv hangzása semleges, de az érdekessége miatt kedvelem.

2011. febr. 19. 22:32
 20/29 anonim ***** válasza:
Egyébként pontosan 4 féle hangsúly van a kínaiban, de ne aggódjatok, a vietnámiban 6 ! :))))))) (igaz én első hallásra a vietnámiból kb. 3-at tudtam csak megkülönböztetni, de nyilván tanulható :P)
2011. febr. 19. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!