Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nehéz a japán nyelv?

Bummalma kérdése:

Nehéz a japán nyelv?

Figyelt kérdés
Nyolcadikos vagyok és a Hunfalvyba megjelöltem a Japán tagozatot. Valaki tanul japánt? Szerintetek nagyon nehéz?
2011. jan. 6. 18:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%
Bocsanat h ilyen osszecsapott lett de telefonrol irok!!!!
2014. máj. 20. 23:42
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: az angol sem olyan egyszerű ám, hogy összecsapod a nyelvtant a szókinccsel, aztán már tudod is. Rengeteg kifejezést meg kell tanulni ahhoz, hogy középfok fölé kerülj vele. Pl az egy hatalmas tévhit, hogy angolul nem lehet egy rendeset káromkodni. Igazából arról van szó, hogy a legtöbb ember nem jut el arra a szintre angolból, hogy erre képes legyen (és ebbe beletartozhatnak akár angol anyanyelvűek is).

A német szerintem egy tragédia. Úgy gondolom, hogy az alapvető probléma nem a nyelvvel van, hanem a nyelvoktatással. Én 15 évig tanultam németül, és a mai napig csak körmondatokban tudok megnyilvánulni, mert nem tanítottak meg németül beszélni, csak írni. Összehasonlítva az angolt magamtól tanultam néhány év alatt, és hasonlóan a magyarhoz nem kell gondolkodnom rajta, hogy hogyan rakjak össze egy mondatot, vagy milyen szerkezetet használjak. Szerintem sokkal több értelme van bevált szófordulatokat megtanulni használni, mint a nyelvtannal foglalkozni. Nekem az a tapasztalatom, hogy csak nyelvtannal és szókinccsel sehova nem jut az ember...

Én legutóbb olasznak kezdtem neki, mert szeretném megérteni az olasz dalokat, meg tetszik a hangzása is a nyelvnek. A japánnal is ugyanez a helyzet, a zene miatt fogok elkezdeni japánul tanulni.

Szerintem is nagyon sokat számít a motiváció, és nálam a pénz egyáltalán nem az. Ha pénzt akarok keresni, akkor pénzügyet tanulok, hogy normálisan be tudjam fektetni a pénzem, és kamatozzon évente 20%-ot, nem pedig külföldi állást keresek. Szerintem egy jó nagy marhaság csak a pénz miatt nyelvet tanulni. Angolt én pl azért tanultam, mert az az informatikai és tudományos szaknyelv, tehát ha ilyesmit akarok tanulni, akkor szükségem van rá. Ezen kívül rengeteg zene, film és sorozat van angolul, és a magyar szinkron sokszor katasztrofális, szóval duplán megéri...

2014. dec. 2. 19:50
 23/27 anonim válasza:
100%
Drága barátaim! Japán a világ második legnagyobb hatalma, ha valamit, akkor ezt megéri tanulni ;)
2015. ápr. 25. 22:49
 24/27 anonim ***** válasza:
23%
Aki tud könnyűnek mondja, csak hát a kanjiból sok van.
2015. ápr. 25. 22:51
 25/27 anonim válasza:
63%
A japánt ( kínait koreait...) és a magyart tartják ált. a legnehezebb nyelveknek. A japánok is könnyen megtanulják a magyart sztem megy ez fordítva is. ( a latint is nehéznek tartják és mégis milyen könnyen megtanultam )
2015. máj. 30. 13:29
 26/27 anonim válasza:
100%

Mivel én 10 éve japán zenét hallgatok a kiejtés számomra egyáltalán nem nehéz. És ez nem azért van mert "belejöttem", már az elejétől kezdve tudtam mit hogy kell kiejteni.

Szerintem mindenképpen sokat segítene ha elkezdenél japán zenét hallgatni:

- Versailles

- Kamijo

- the GazettE

- Miyavi

- Vamps

- X-Japan

Nem akarok hü*lyeségeket beszélni de én hamarabb ki tudom mondani egy japán mondatot mint egy bonyolultabb magyar szót. :DD Szóval nem olyan nehéz.

2015. júl. 1. 19:28
 27/27 anonim válasza:
2016. aug. 2. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!