Honnan ered az a legenda, hogy az angol a világ legkönnyebb nyelve, amikor világos, hogy egy nehéz, és bonyolult nyelvről van szó?
Nagyon kötött nyelv, ha nem abban a sorrendben mondod a szavakat, máris hibát követsz el. Szemben a magyarral, ahol különböző sorrendben is mondhatod a szavakat. A kiejtése rémálom: nem egy fonetikus nyelv, totál másként kell ejteni a szavakt, nem úgy, ahogy írod: szemben a magyarral, amely lényegében egy fonetikus nyelv. Kemény, 12 igeidőt használ, ahol be kell vágni azt, hogy mit mikor használsz. A szenvedő szerkezet egy rémálom, az "ugye" szerkezete nagyon ellentmondásos. A "the" használata feleslegesen túl van bonyolítva, ide tedd ki, oda ne, stb...
Rémes ez a nyelv.
Ki találta ki, hogy ez a legkönnyebb?
Nem a legkönnyebb, de azért túldimenzionálni sem kell.
Minden nyelv bonyolult, ha jól el akarjuk sajátítani. Legfeljebb valamelyiknél egyszerűbbnek tűnik, hogy a túlélési szintet elérjük.
Másrészt az angolnál nagy könnyebbség, hogy sok a nyelvi input, mindenhol találkozunk vele.
Inkább azt szokták mondani egy gyenge középfokot relatíve könnyű összehozni angolból és afelett válik bonyolultá a történet. És ez az állítás szerintem teljesen megállja a helyét.
Folyékonyan tudok angolul, külföldön élek évek óta, a mestert is angolul végeztem egy külföldi egyetemen tök jó eredménnyel, szóval tényleg magabiztos a nyelvtudásom, de még így is érzem, hogy van hova fejlődni. A határ a csillagos ég.
A kiejtés engem egyáltalán nem érdekel, egy túlértékelt dolog, ami csak arra jó, hogy flexeljenek vele.
Az emberek többsége soha nem fog úgy beszélni idegen nyelven, mint az anyanyelvén, meg kellene ezt már végre ejteni. Egyébként is is, még az anyanyelvűek között is különböző nyelvjárások vannak.
Még egy ausztrál YouTube angol tanárnő mondta a videójában, hogy Your goals is NOT perfect english. Your goals is FLUENT english". Majd arról beszélt, hogy az ő angolja sem perfekt. Erre kellene rámenni, semmi szükség perfekcionizmusra. Ami gondolom tipikus magyar mentalitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!