Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A szláv nyelveket miért...

A szláv nyelveket miért tartják bonyolultnak?

Figyelt kérdés

aug. 14. 22:25
 1/2 anonim ***** válasza:
34%
Ki tartja annak?
aug. 14. 23:14
 2/2 anonim ***** válasza:
82%

Mert az angolhoz képest tényleg bonyolultabb a nyelvtana és általában az angol az összehasonlítási alap. Itt találsz egy rangsort arról, hogy egy angol számára melyik nyelv mekkora kihívást jelent. [link]

Mondjuk szerintem erős túlzás, hogy az orosz, a magyar és pl. a hindi egy kategóriába került. Az orosz egy viszonylag könnyen tanulható nyelv, még akkor is, ha más kulturális háttér tartozik hozzá.

Próbáltam hindi-t tanulni, de hatalmas szívás.) Az angol jövevényszavak nagy száma ellenére sem tudom elképzelni, hogy az angoloknak ugyanannyi idő lenne megtanulni, mint az oroszt.

aug. 15. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!