Miért vannak olyan bonyolultan összetett mondatok bármelyik nyelvkönyv reading részébe, és marad el hozzá képest az oktatott nyelvtan?
Nyilván a szükséges nyelvtant már egy korábbi lecke tárgyalta, éa a tankönyvek nem ismételgetik magunkat.
Úgy tekintik, hogy azt te már tudod.
Hogy ne ragadnék le, amikor szinte egyik mondat nyelvtani szerkezetét sem értem, csak dobálgatva vannak egymás után a szavak.
És nem, nincs benne a koràbbi könzvekben, mert direkt átnéztem!
És tudni meg kell, mert KELL. Alig értem egy mondatban égy-két mondat szerkezetét. Ezek a szövegek egyre és egyre bonyolultabbak úgy, hogy nem adják mögé a nyelvtant.
Én az 1, 5, 7 voltam.
A 8as az biztos a 3as is, nem én.
"ne a szerkezetét, a tartalmát nézd... te tényleg nem érted amit mondok?"
Honnan veszed hogy nem értem? Értem, csak hülyeség. Akkor maradjak az "I drink coffee every day" meg "I use to play football" és "You should talk with her" egyszerűségű mondatoknál? Vagy meddig fogjuk ezt játszani? Ha mondjuk panasz levelet kell írnom, akkor szeretnék nem alany + állítmány + tárgy egyszerűségű mondatokat írni, így sokszor ki sem tudom magam fejezni, pedig az olvasmányokat látva ki tudnám, ha érteném azokat a mondat szerkezeteket, ami szerinted nem fontos. De fontos!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!