Miért vannak olyan bonyolultan összetett mondatok bármelyik nyelvkönyv reading részébe, és marad el hozzá képest az oktatott nyelvtan?
A nyelvtan az csak egy szokás.
Az a szokás, hogyan rakjuk egymás után a szavakat, hogy a hallgató megértse.
Tehát vannak a szavak, amiket meg kell tanulnunk, és van a szavak egymásutánjával kapcsolatos szokások.
Most kezdtem el én is angolt tanulni.
Én a különböző élethelyzetek egyszerű mondatainak betanulásával kezdem.
Aztán majd meglátom hogyan folytatom.
Tudtommal egyetlen gyerek se foglalkozik nyelvtannal amikor elkezdi megtanulni a nyelvet.
"Tudtommal egyetlen gyerek se foglalkozik nyelvtannal amikor elkezdi megtanulni a nyelvet."
Megint jött egy marha üres frázisokat puffogtatni. Mennyi ideig is tanul a gyermek beszélni? 15 évig? :D
13.-s Lehet, hogy nem figyeltél meg egyetlen gyereket sem?
A gyerek nem tanul nyelvtant, hanem egyre pontosabban lemásolja a felnőttek elhangzó beszédét.
A másik dolog amire felhívnám a figyelmedet:
Mióta is tanítanak nyelvtant?
Nem csak az iskolában, hanem bárhol?
Szerinted hogy maradt fenn a magyar nyelv sok ezer éven át, amikor nem is hallottak a nyelvtan tanításról?
"A gyerek nem tanul nyelvtant, hanem egyre pontosabban lemásolja a felnőttek elhangzó beszédét."
És ez tart majdnem két évtizedig. A felnőtt meg megtanulja B2 nyelvvizsgára 2 tanév alatt a nyelvet, heti 2x3 órai tanfolyamon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!